Diskuse s wikipedistou:I.Sáček, junior

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

--Horst 17. 6. 2009, 13:45 (UTC)

Osobní stránka[editovat zdroj]

Musel jsem ti trochu zasáhnout do stránky, jelikož vložený taxobox tě řadil do Kategorie:Ohrožené druhy. Humor je pěkná věc, ale jistě pochopíš, že řazení do kategorie mezi zvířátka není zcela dobrý postup :-). JAn 18. 6. 2009, 06:19 (UTC)

Moc se omlouvám za způsobené problémy, bohužel zatím plně neovládám wikipedii a je mi líto že jsem ti zbytečně přidal práci. I.Sáček 18. 6. 2009, 17:19 (UTC)

Úspěchy Gymnázia Brno-Řečkovice[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Úspěchy Gymnázia Brno-Řečkovice. Bohužel předmět článku zatím nesplňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámeni, rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --H11 4. 7. 2009, 12:26 (UTC)

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)[editovat zdroj]

Wikivyznamenání 2. stupně („Wikikytička“)

Vážený pane kolego, děkuji Vám za článek Prvosenka jarní, který jsem zařadil mezi Dobré články. Blahopřeji a uděluji Vám toto wikivyznamenání. Hodně zdaru!--Ioannes Pragensis 5. 2. 2010, 13:21 (UTC)

Děkuji mnohokrát za toto ocenění, Vaše pochvale je pro mě velkou motivací. Ve článku prvosenka jarní budu ještě muset mnoho zlepšit (viz. diskuse) a chci aby se ucházel o místo mezi nejlepšími články pokud mi můžete poradit, velice si toho budu vážit.--I.Sáček, junior 5. 2. 2010, 15:29 (UTC)

Já jsem v botanice laik, nedokážu posoudit věcnou stránku textu. Ale zdá se mi, že informací je tam až dost, a teď by bylo potřeba se věnovat struktuře článku a případně i něco proškrtat. Třeba úvod působí až lehce chaotickým dojmem a ne jako stručné shrnutí obsahu článku ve cca třech odstavcích; obsah je strašně dlouhý (zvažte sloučení kapitol) atd. Není cíl uvést úplně vše, co se o prvosence dá vědět, ale předestřít to podstatné hutnou a srozumitelnou formou, v logickém pořádku a struktuře. Hezký víkend,--Ioannes Pragensis 5. 2. 2010, 15:37 (UTC)

Skvělá připomínka, určitě mi pomůže.--I.Sáček, junior 5. 2. 2010, 15:52 (UTC)

Prvosenka[editovat zdroj]

Na obsahové látky se podívám, ale až po přisstání raketoplánu, teď mám moc práce se SPACE-40.

A.Vítek 13. 2. 2010, 13:25 (UTC)

Prvosenka jarní[editovat zdroj]

Zdravím, rád bych vám udělil tuto Wikikitičku za práci na článku prvosenka jarní. Odvedl jste na tom velký kus práce, včetně dalších článků, které jste založil a na které bylo z prvosenky odkazováno. Neberte to ode mne, že bych to prvosence nepřál, nebo že bych Vám nepřál vyhrát něco z Cen, ale bylo to od Ioanna Pragenta velké pochybení přidělit článku status Dobrý, ač neodpovídal hned několika kritériím. Ta kritéria nejsou závazná, ale doporučovaná, nicméně se několik Wikipedistů biologů schodlo, že to bylo předčasné. Upozorňuji jen že Ioannes je humanitně zaměřen.

Jinak doporučení pro příště. Neberte si na svoji hlavu tak velké sousto, jako je přijít na Wikipedii a rovnou napsat Nejlepší článek. Rozhodně také není důvod se urážet a myslet si, že se Vám tu dělo příkoří, dělali jsme si z Vás srandu (slova Vašeho otce) či jsme Vám ceny nepřály. Tak to rozhodně není a jste mladý muž, který to jistě pochopí.

Co se týče těch recenzí, tak jste asi nepochopil k čemu to je. Recenze Vám mají vskutku pomoci článek zpracovat tak, aby se stal Dobrým či Nejlepším. Není ale možné nesouhlasit s bodem recenzenta stylem "já si myslím" a nepodkládat svoje argumenty věcnými fakty a zdroji. Není možné psát článek tak jak se Vám líbí - to by byl zaujatý úhel pohledu. Informace musí být neutrální, správné a úplné - o to v recenzích jde. Taková recenze je pak zcela zbytečná a nemuselo k ni vůbec dojít. Ostatně i žádost o přezkoumání recenzí (jak jste žádal Ioanna Pragenta), také dobré náladě recenzentům nepřidá. Vemte si to z pohledu recenzenta. Přijde nováček, napíše celkem pěkný článek, avšak s určitými nedostatky. Požádá o recenzi. Recenzent tomu věnuje svůj čas, věnuje i čas obhajování nebo vysvětlování bodů a pak se dozví, že nováček s jeho recenzí nesouhlasí a žádá o její objektivní přezkoumání. Co si asi takový recenzent pomyslí? Je třeba dodat, že Vojtech.dostal ani Don Pedro nejsou žádní začátečníci. Vojtech.dostal má za sebou již několik Nejlepších článků a Don Pedro je studovaný botanik, který již dokončuje květenu ČR – tou jsou tisíce založených článků.

Věřím, že jednou v budoucnosti, si uvědomíte, že bylo zbytečné Wikipedii zavrhovat a na Wikipedisty se hněvat a třeba se i vrátíte k editování článků. Přeji Vám vše nej do života a chuť do případného editování Wikipedie!--Juan de Vojníkov 5. 3. 2010, 07:16 (UTC)

Tvrzení nepravdy[editovat zdroj]

Zdravím, nevím proč tvrdíte nepravdu: „Zkušný wikipedista Vojníkov napsal, že šestnáctiletý kluk přece nemůže udělat nejlepší článek.“ (zdroj: [1]). To jsem nikde nenapsal. Když jsem psal o nováčcích, tak jsem měl na mysli nováčka. Nováčkem může být i 50ti letý chlap. Takhle když to napíšete, tak to vyzní dost ironicky.--Juan de Vojníkov 5. 3. 2010, 13:03 (UTC)

Historie Gymnázia Brno-Řečkovice[editovat zdroj]

Děkuji Vám za informace v článku Historie Gymnázia Brno-Řečkovice. Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů atd. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit. --Jvs 22. 6. 2010, 10:22 (UTC)