Wikipedista:WeiJind/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Edgar Cayce[editovat | editovat zdroj]

Edgar Cayce
Narození1877-03-18
Kentucky
Úmrtí1945--01-03
Virginie
Národnostamerická
ObčanstvíUSA
ChoťGertrude Evans
DětiHugh Lynn (1907–1982)
Milton Porter (March 1911 – May 1911)
Edgar Evans (1918–2013)
RodičeLeslie B. Cayce
Carrie Cayce

Edgar Cayce (* 18. března 1877 v blízkosti Hopkinsville v Kentucky) byl neobvyklý jasnovidec, léčitel a spisovatel. Jeden z životopisců jej nazval Spícím prorokem.

Život[editovat | editovat zdroj]

Mnozí ho považují za největšího jasnovidce vůbec. Slávu mu přinesly jeho pokyny, zvané ridingy. Se stejnou pevností v nich hovořil o léčení rakoviny, reinkarnaci a počátcích života na Zemi. Tvrdil, že informace čerpá z vesmíru. Zásluhy Cayceho o lékařství jsou tak veliké, že i když nebyl lékařem, univerzita v Chicagu mu propůjčila v červnu roku 1954 titul doktora honoris causa. Většinu nemocí Cayce léčil patřičnou dietou a určitými lékařskými postupy a cviky. Tyto prosté způsoby se ukázaly tak účinné, že vznikly i kliniky, které úspěšně používají vědomosti získané během ridingů k léčení většiny nemocí, včetně rakoviny. Z tisíců ridingů, vydávaných během dalších dvaceti let, se dozvídáme i o někdejších civilizacích na Zemi, jako je Og, Lemurie, Atlantida nebo antický Egypt, jakož i o Bohu, Kristu a původu člověka. Cayce se několikrát denně uváděl do tranzu a odpovídal na otázky. Přítomni bývali jeho žena Gertruda, stenografistka Gladys Davisová a hosté. Když odpovídal na otázky lékařského druhu, používal výrazy a termíny jemu zcela neznámé, které se však zcela shodovaly s výrazy, jež používá lékařská věda. Po probuzení si nepamatoval téměř nic z toho, co říkal v tranzu. Zemřel 3. ledna 1945, Virginia Beach, Virginia, USA. Jeho poslední slova zněla: „Jak velice dnešní svět potřebuje Boha!"[1]

Dílo[editovat | editovat zdroj]

Hlavní knihy přeložené do českého jazyka jsou Tajemství života a smrti, Tajemství duchovního růstu, Léčivá síla lásky, Tajemství lidské duše, Duchovní probuzení, Zázrak jménem meditace, Tajemství záhad, Klíče ke zdraví - Zlatá kniha receptů, Diagnostika karmy, O lásce a manželství, Univerzální vědomí.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Edgar Cayce na anglické Wikipedii.

  1. DATABAZEKNIH.CZ. Edgar Cayce. www.databazeknih.cz [online]. [cit. 2019-03-06]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]