Wikipedista:Vavrin333/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Taras Povoroznyk[editovat | editovat zdroj]

Životopis[editovat | editovat zdroj]

Taras Povoroznyk, lidé ho znají pod přezdívkou Tary. Narodil se 22.11.1992 a je původem z Ukrajiny, kde žil devět let. V současné době se věnuje svému podnikání. Natáčím aktivně videa na portál YouTube, řídí tři své firmy - Enjoy the Movement, Tary Camp a Tary Workshopy.

Už od raného dětství obdivoval akční filmy, kde se objevovali prvky parkouru. Později ve 12 letech narazil na parkourový film Yamakasi, okamžitě chtěl "Být svobodný a volně se pohybovat", začal šplhat na zdi a skákat z nich. Až v dubnu roku 2008 se dostal k parkouru a od té doby se v tréninku posouvá dál.

Od roku 2011 patří do akrobatické skupiny Urban Sense. Tým vznikl hlavně kvůli různým komerčním zakázkám a prezentaci parkouru veřejnosti. Jako tým se účastnili, soutěže Česko Slovensko Má Talent 2012 a získali sponzoring od značek Adidas Originals a HTC One.

Od roku 2012 natáčí různá zábavná či poučná videa na svůj YouTube kanál a již přesáhl hranici 400.000 odběratelů. Prostřednictvím těchto videí také motivuje děti a mladistvé k pohybu, za což je neskutečně rád. Seznámil celou Českou republiku a Slovensko s nejlepším „sportem“ a tím je parkour.

V současné době žije v Říčanech, kde také trénuje. Jako organizátor za sebou má nespočet úspěšných akcí, přes 140 Tary Parkour Workshopů, 10 nočních akcí s názvem Enjoy the Night, 7 turnusů Tary Campu a tří letou zkušenost s trénováním dětí na Tary Parkour Kroužku. Má také velké zkušenosti s natáčením ve filmech jako dublér či kaskadér a také reklam pro různé značky a firmy.

Do budoucna by byl rád, kdyby veřejnost více pochopila, o čem je toto umění pohybu, kterému se teď věnuje velká masa mládeže v Česku i na Slovenku.