Wikipedista:PikoBoss/Mafia: Definitivní Edice

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Mafia: Definitivní Edice
Základní informace
Vydavatel2K Games
Herní sérieMafia
Datum vydání28. srpen 2020
Herní módHra pro jednoho hráče
Oficiální webové stránky

Mafia: Definitivní Edice (anglicky, Mafia: Definitive Edition) je připravovaný remake videohry Mafia z roku 2002, vyvinutý společností Hangar 13 a publikován společností 2K Games. Hra byla oznámena v květnu 2020 a její vydání je naplánováno na srpen 2020. Hra je zasazena ve fiktivní městě Lost Heaven v USA ve 30. letech 20. století a vypráví příběh vzestupu a pádu gangstera Tommyho Angela v zločinecké rodině Salieri.

Gameplay[editovat | editovat zdroj]

Mafia: Definitivní Edice, koncipovaná jako kompletní remake originálu, postavena od základů, který však zachovává původní mise, postavy a příběh, který rozšiřuje. Všechny filmové scény byly od znova nahrány a předabovány. Stejně jako originálu z roku 2002, hráči ovládají Tommyho Angela během kampaně pro jednoho hráče, pohybovat se lze pěšky či širokým výběrem automobilů a nyní nově i motocykly. Remake využívá stejný herní engine jako Mafia III, vylepšený světelný model a systém krytí, který původní hra neměla.

Příběh[editovat | editovat zdroj]

Taxikář Tommy Angelo se po střetu s dvěma gangstery, Pauliem a Samem, stává členem Salieriho zločinecké rodiny. Po letech práce pro rodinu se však proti ní obrací a rozhodne se proti rodině vypovídat.

Český dabing[editovat | editovat zdroj]

Remake bude nabízet dabing, mimo jiných jazyků, také v češtině. Ten má na starosti i společně s distribucí společnost Cenega Czech. Momentálně jedinými potvrzenými herci jsou Petr Rychlý, který se vrací zpět do role Paulieho a Libor Hruška a Michal Holán, oba v nespecifikovaných rolích. Marek Vašut, původní dabér protagonisty Tommyho Angela, se odmítl vyjádřit, zda se do role vrátí. Postava Dona Salieriho se však dozajista dočká změny, neboť původní dabér, Antonín Molčík, zemřel v roce 2014.