Wikipedista:Matěj Pánek

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Když mi bylo 5 let, matka mi neustále říkala, že klíčem k životu je štěstí. Když jsem šel do školy, ptali se mě, čím chci být, až vyrostu. Napsal jsem „šťastným člověkem“. Řekli mi, že jsem zadání nepochopil, a já jim řekl, že oni nepochopili život.
— John Lennon

Matěj Pánek (diskusepříspěvkypočítadločlánkyshrnutízablokovánívšechny projekty)

Nálepky
Tento uživatel pochází z Česka, žije v Česku a píše na českou Wikipedii
Tento uživatel má rád Francii a píše také na francouzskou Wikipedii
Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny, domluví se francouzsky a anglicky
Tento uživatel je wikipedistou 1 rok a 282 dní

700

Tento uživatel má za sebou přes 700 editací a vydal přes 50 článků
Tento uživatel je nadšenec do matematiky a fyziky
Tento uživatel miluje astronomii
Tento uživatel má rád historii a archeologii
Tento uživatel se zajímá o paleontologii
Tento uživatel má rád biologii, především malakologii a konchologii

Dobrý den,

mé jméno je Matěj Pánek a na českou Wikipedii přispívám od 27. července 2022. Rád dělám různé články, aby určité téma bylo kompletní a aby konečně zmizely ty otravné červené odkazy. Hodně také dělám různé seznamy, ty mě baví asi nejvíc. Co se oboru týče, často píšu o matematických či biologických tématech. Věnuji se také pražským budovám, a to na úrovni článků, šablon, kategorií i (a to především) seznamů. Stejně jsem ale schopen vytvořit stránku o jakékoli blbosti, co mě napadne, takže seznam mých článků je dost pestrý. Když vidím, že je na Wikipedii něco špatně (obvykle pravopis, např. čárky – ty mě štvou asi nejvíc), obvykle se pokusím to opravit a vylepšit.

Vydal jsem také pár článků ve francouzštině, kterou zatím ovládám pouze tak na úrovni B1, takže mi při práci pomáhá překladač a internetové slovníky (doufám, že to na těch článcích není moc vidět :-). Celkový počet mých článků je v současnosti 52 (nepočítaje ty čtyři, co mi smazali, a ty tři, co jsem vytvořil, když jsem nebyl přihlášen pod svým účtem). Tyto údaje jsou z 3. března 2024.

Mám rád řád a organizaci, proto často dělám již zmíněné seznamy a kromě nich sem tam i nějaké šablony či kategorie.

Proč píšu na Wikipedii?

Babylon – informace o uživateli
cs-N Tento uživatel je rodilý mluvčí češtiny.
fr-1 Cet utilisateur dispose de connaissances de base en français.
en-2 This user has intermediate knowledge of English.
Wikipedisté podle jazyka

Především miluji češtinu a jsem rád, že se česká Wikipedie může pochlubit 28. místem v žebříčku jazykových verzí Wikipedie (co do počtu článků). Líbí se mi myšlenka Wikipedie jako místo, kam může přispívat úplně každý.

Mé články[editovat | editovat zdroj]

Toto je seznam mých článků (řazen od nejnovějších po nejstarší). Články ve francouzštině jsou napsány tučně.

Seznam budov na Betlémském náměstí 🏰 Seznam budov na náměstí Franze Kafky 🏰 Seznam budov v Karlově ulici v Praze 🏰 Seznam budov v Jilské ulici 🏰 Layou (řeka) 🏰 Včera 🏰 Seznam poledníků a rovnoběžek tvořících státní hranice 🏰 Nilská kaskáda 🏰 Dům U Černého koníčka 🏰 Třetí odmocnina 🏰 George (žirafa) 🏰 Dům U Tří mečů (Malé náměstí) 🏰 Dům U Zlatého lva (Celetná) 🏰 Dům U Bílého věnce 🏰 Dům U Bodů 🏰 Seznam budov v Celetné ulici 🏰 Seznam budov na Ovocném trhu 🏰 Seznam budov na Uhelném trhu 🏰 Seznam budov na Malém náměstí 🏰 Seznam budov na Staroměstském náměstí 🏰 Práh (dveře) 🏰 Obecní symboly v České republice 🏰 Seznam rakouských katolických diecézí 🏰 Selibovský rybník 🏰 Comfortaa 🏰 Sundská Wikipedie 🏰 Výběžky České republiky 🏰 Tour Granite 🏰 2000 (číslo) 🏰 San (řecké písmeno) 🏰 Seznam českých katolických diecézí 🏰 Seznam ostrovů v Brně 🏰 Gagauzská Wikipedie 🏰 Dvaadvacetiúhelník 🏰 Jednadvacetiúhelník 🏰 (96) Aegle 🏰 Devatenáctiúhelník 🏰 Osmnáctiúhelník 🏰 Basumský hřeben 🏰 Mince padesát korun českých 🏰 Kostel svatého Petra (Riga) 🏰 Bankovka sto korun českých 🏰 Bankovka pět set korun českých 🏰 Akarologie 🏰 Karcinologie 🏰 Uchatka toulavá 🏰 Đurađ IV Crnojević 🏰 Kormisoch 🏰 Engelbert (jméno) 🏰 Bahenka pruhovaná 🏰 Bahenka uherská 🏰 Zubovec říční

Šablony[editovat | editovat zdroj]

Budovy na Betlémském náměstí 🏰 Budovy na náměstí Franze Kafky 🏰 Budovy v Karlově ulici 🏰 Budovy na Ovocném trhu 🏰 Budovy na Uhelném trhu 🏰 Budovy v ulici Jilská 🏰 Relativní názvy dní 🏰 Budovy na Malém náměstí 🏰 Budovy v ulici Celetná 🏰 Budovy na Staroměstském náměstí

Kategorie[editovat | editovat zdroj]

Betlémské náměstí 🏰 Karlova (Praha) 🏰 Celetná 🏰 Uhelný trh 🏰 Jilská 🏰 Šablony:Seznamy budov na Starém Městě (Praha) 🏰 Seznamy budov na Starém Městě (Praha)

Vyznamenání[editovat | editovat zdroj]

Tady mi můžete udělit různá vyznamenání, pokud se vám nějaký můj článek hodně líbí. Pokud nevíte, jak se takové vyznamenání udílí, podívejte se na stránku Wikipedie:Vyznamenání.

Z jakéhokoli vyznamenání budu velice nadšen.