Wikipedista:LukasBurda/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Mistři zastavárny je americká reality show, která je vysílána na Nova Action a vyráběna firmou Leftfield Pictures. Série je natočena v Las Vegas, Nevada, kde zaznamenává denní aktivity ve světově proslulé Gold & Silver Pawn Shop zastavárně, ta je nonstop otevřený rodinný podnik založený v roce 1988 [1] původně provozovaný Richardem "Old Man" "Harrison, jeho synem Rick Harrison, jeho vnukem Corey" Big Hoss "Harrison a Coreyho přítelem z dětství, Austin" Chumlee "Russell .

Reklamní banner Mistrů zastavárny

Obsah[editovat | editovat zdroj]

Seriál zobrazuje vyjednávání s prodejci, popis a historii nejrůznějších předmětů od kapesních hodinek přes auta a motorky, které se lidé snaží prodat nebo dát do zástavy. V seriálu je zachyceno dohadování nad cenou a diskutování jeho historického pozadí, příběhy artefaktů vypráví Harrisonovi nebo Chumlee. Mnozí odborníci z různých oblastí také pravidelně přichází hodnotit položky, které někdo přinesl k prodeji nebo zástavě. Dva z nich mají svůj vlastní seriál.

Postavy[editovat | editovat zdroj]

Chumlee nebo také Chum, jak jej kolegové nazývají, se ve skutečnosti jmenuje Austin Russel. Přezdívky dostali i ostatní členové obchodu, a to aby byli lépe zapamatovatelní. Pravé jméno "Big Bosse" je pak Corey Harrison a "Old Mana" Richard Harrison. Rick dostal původně přezdívku "The Spotter" a Richard Harrison "The Appraiser", avšak ty se nikdy neuchytily. Kompletní seznam známých jmen pak doplňuje obří člen ochranky u dveří Antoine, Scott, který nakupuje na tržištích a aukcích mimo zastavárnu, mechanik "Fat Black", hispánec "Audie" a nedochvilná "Peaches", vlastním jménem Danielle Rainey, která je v mnoha zdrojích z neznámých důvodů vedena jako Pearey.

  1. www.csfd.cz. Dostupné online.