Wikipedista:Kristyholco16/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Koberce BRENO
Logo
Logo
Základní údaje
Datum založení1994
SídloPraha, 140 00, Česká republika
Charakteristika firmy
Rozsah působení[maloobchod]
Oblast činnostihttps://cs.wikipedia.org/wiki/Maloobchod
Identifikátory
Oficiální webhttps://www.koberce-breno.cz/

Koberce BRENO[editovat | editovat zdroj]

Koberce BRENO je nadnárodní obchodní řetězec, působící na trhu České republiky a na Slovensku.

Prodejny[editovat | editovat zdroj]

Na těchto trzích má 59 poboček v ČR a 6 poboček na Slovensku.

Vznik společnosti[editovat | editovat zdroj]

Společnost Koberce BRENO byla založena v roce 1994 jako velkoobchod s podlahovými krytinami. Společnost založil Jan Rozlílek (nar. 30. března 1962) a Tomáš Rozlílek (nar. 22. dubna 1972). Od roku 1998 se podnikatelské aktivity rozrůstají o vlastní maloobchodní síť prodejních center. K upevnění pozice došlo v roce 2001 odkoupením 100% podílu konkurenční společnosti KTI s.r.o. Následně pod značku Koberce BRENO přibylo „Království koberců“ s vlastním logem a prodejními jednotkami, které v současné době nesou logo BRENO a jsou plně začleněny mezi ostatní prodejny společnosti.

Koberce BRENO je ryze český subjekt. Je jedním z největších a nejvýznamnějších tuzemských prodejců podlahových krytin zajišťujícím prodej a servis na celém území ČR. Společnost je zároveň přímým dovozcem a nejsilnějším distributorem významných zahraničních výrobců. V roce 2006 BRENO expandovalo na slovenský trh.

Současnost[editovat | editovat zdroj]

Cílem společnosti Koberce Breno je vytrvat na pozici největšího prodejce podlahových krytin v ČR. Toho chce firma dosáhnout za pomoci nejpříznivějších cen na trhu a co nejlepších poskytovaných služeb zákazníkům. Jejich cílem je poskytnout zákazníkovi bezkonkurenční servis a pocit domácího prostředí. K tomuto účelu jsou pravidelně svolávány porady pro vedoucí prodejen, zde si sdělují své poznatky a získané informace, čímž vylepšují a zvyšují kvalitu služeb a orientaci na zákazníka. Heslo: „Ověřte si, že naším cílem, je vaše spokojenost!“. Nyní disponuje centrálou ve městě Odolena Voda.

Sortiment[editovat | editovat zdroj]

Metrážové koberce, kusové koberce, PVC podlahy, lina, vinylové podlahy, linoleum, objektové čtverce, koupelnové předložky, rohožky atd.

Zaměstnanci[editovat | editovat zdroj]

Společnost zaměstnává cca 400 zaměstnanců. Z důvodu, že je často třeba přenášet a manipulovat s těžkými břemeny, převažují zde muži nad ženami. Práci prodavačů, skladníků a vedoucích zajišťují z naprosté většiny muži, naproti tomu funkci pokladních, fakturantek a asistentek zastávají obvykle ženy.

Související články[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]