Wikipedista:Jiriskaloud/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Společnost Kermi. s.r.o.. která vznikla v roce1994 se dynamicky rozvíjela a svými výrobky se prosadila nejen na českém, ale i na evropském trhu. Společnost zaměstnává ve městě Stříbro přibližně desetinu jejich obyvatel a ovlivňuje charakter města. Špičková výroba a špičkové výrobky charakterizují zcela moderní český průmysl. Společnost je součástí význačného švýcarského koncernu.koncernu

Začátky značky Kermi[editovat | editovat zdroj]

pohled na továrnu KERMI v Německu

V roce 1960 založili v Plattlingu Kurt Kerschl a další dva partneři společnost Kermi,[1] Její název, je odvozen od  jmen zakladatelů Kerschl a Schmidt .Na počátku vyráběla firma nádrže na topný olej, od roku 1967 začala vyrábět radiátory, V roce 1973 byla společnost převzata společností Salzgitter AG a v roce 1976 se rozšířil její výrobní program o sprchové kouty .

Po sloučení Salzgitter a Preussag Group v roce 1989  se Kermi stala dceřinou společností firmy Preussag Group. V 90. letech byl sortiment dále rozšířen o koupelnové radiátory, konvektory a otopné stěny.

Struktura společnosti[editovat | editovat zdroj]

V roce 1988 se koncern zvětšil. Byla založena zahraniční pobočka ve Velké Británii, po ní následovala společnost v České republice (od roku 1994) a v Polsku (od roku 1996). Od roku 2005 existují dále prodejní společnosti v Kazachstánu a Číně, a od roku 2011 v Rusku. V roce 2001 se Kermi GmbH stala dceřinou společnosti švýcarského koncernu Arbonia-Forster-Holding, dnes Arbonia, se sídlem v Arbonu.

Produkty[editovat | editovat zdroj]

Produktová řada se zaměřuje zejména na tento sortiment:

  • chladiče
  • sprchové kouty
  • tepelná čerpadla
  • vyrovnávací zásobníky a zásobníky teplé vody
  • větrání obývacího pokoje
  • systémy regulace energie

Vznik a rozvoj firmy Kermi ve Stříbře[editovat | editovat zdroj]

Kermi
Logo
Logo
Základní údaje
Právní formas.r.o.
Datum založení1994
SídloStříbro, Česká republika
Charakteristika firmy
Oblast činnostistrojírenský průmysl
Produktytepelná zařízení, sanitární technika
Základní kapitál195 000 000 Kč
Zaměstnancipřes 700 zaměstanců
OceněníNárodní cena kvality Zaměstnavatel roku

K založení společnosti Kermi. s.r.o. ve Stříbře došlo v roce 1996 a továrna zahájila svůj provoz produkcí designový radiátorů. V roce 1999 došlo k rozšíření výrobního programu výrobou konvektorů a otopných stěn a počet pracovníků již překročil 250. V následující roce byly zakoupeny další pozemky a byl uvedena do provozu lakovna. Dalším krokem bylo v roce 2004 zavedení kompletní výroby článkových radiátorů pod značkou Arboni. Firma musela řešit problematiku kvalifikovaných spolupracovníků a tak v roce 2007 došlo ke stavbě školícího střediska. Tento rozvoj vyvrcholil v roce 2011 zahájením přímých dodávek pod značkou Arbonia a kompletním převzetím výroby sesterského podniku v Riese. Počet pracovníků ve firmě překročila 750, výroba byla poprvé oceněna Národní cenou kvality ČR cenou EFQM za excelenci, druhé ocenění pak přišlo v roce 2015. Výroba byla dále rozšiřována a v roce byla zahájena příprava výroby dílů pro tepelná čerpadla (zásobníky k těmto čerpadlům). Společnost v roce 2021 dospěla v plné kondici ke svému 25. Výročí svého založení a byla opakovaně hodnocena 3. místem zaměstnavatel roku v kategorii 500 – 5000 zaměstnanců.

Reference[editovat | editovat zdroj]

www.kermi.cz


https://de.wikipedia.org/wiki/Kermi

https://de.wikipedia.org/wiki/Plattling#Ans%C3%A4ssige_Unternehmen         Platting

https://www.arbonia.cz/spolecnost/

https://de.wikipedia.org/wiki/Arbonia

https://de.wikipedia.org/wiki/Kermi