Wikipedista:David Juroška/Pískoviště

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

SEO Ghost je název tajných zvláštních jednotek působící po celém světě, název vyjadřuje " Strong Engine Operation" Silný motor operace.

SEO Ghost bojuje hlavně proti gangsterům a teroristům Hlavní je pro ně úcta, svoboda a ochrana lidí , také je volají do terénu i pěšáci, jezdí v obrněném voze.

Slouží lidem zabezpečují bezpečí lidí, rodin, Hlídají, pátrají, hledají.

Jednotka vznikla 3.3. V roce 1997.

Motto : (we work in the dark, to serve the light) : pracujeme v temnotě, abychom sloužily světlu.

Jednotka se vyznačuje zeleným křížem ve tvaru meče nebo zeleným štítem.

Výzbroj a výstroj[editovat | editovat zdroj]

SEO Ghost vyzbrojeni samopalem MP5/10 (vlevo) a karabinou M4

Výzbroj se liší podle jednotlivých útvarů. Většinou se ve výzbrojí objevují samopaly HK MP5 ráže 9 mm Luger v různých provedeních. Dále karabina M4 ráže 5,56 × 45 mm NATO, nebo ráže 9 mm Luger. Brokovnice jsou různých značek, např. Remington, Mossberg, Winchester, Benelli aj.

Odstřelovači používají například zbraně Remington 700, a podle některých informací velké útvary i pušky ráže 50 Browning, jako je například samonabíjecí Barret M82.

Osobními a tzv. sekundárními zbraněmi jsou různé druhy pistolí značek Glock, SIG Sauer, Springfield, 1911,M9 ráže 9mm atd. Ty jsou obvykle v pouzdrech připevněny na stehně, nikoliv u pasu. Důvodem je snazší a rychlejší vytáhnutí záložní zbraně.

Hlavní i záložní zbraně jsou také vybaveny baterkami, lasery a kolimátory.

SEO ghost používají nepřeberné množství taktické výstroje. Mezi základní výstroj každého příslušníka patří kombinéza, taktická vesta, neprůstřelná vesta, helma, speciální brýle a pouta, která ale nejsou kovová. Dále se používají různé nástroje na vyrážení dveří, pepřové spreje, speciální rozbušky na dezorientaci podezřelých a granáty obsahující například slzný plyn.

V různých případech jednotky SEO ghost využívají i tzv. balistické štíty, různých délek. Jejich užití je rozličné, například krytí osoby vstupující do objektu při riziku ozbrojeného střetnutí nebo v jakýchkoli situacích, kdy zasahující jednotka nemůže využít jiné krytí.