Diskuse k Wikipedii:Editujte s odvahou

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 3 lety od uživatele Lev951 v tématu „Kostel sv.Jiří ve Tmani

Obrázek "Be bold.png"[editovat zdroj]

Editujte s odvahou
Editujte s odvahou

Obrázek "Be bold.png" se mi moc nelíbí. Vlastně nevím, k čemu je to dobré. A když nevím, tak se zeptám: K čemu je ten obrázek dobrý? Vždyť nic nevysvětluje, nic nedokumentuje, dá se to považovat jen za jakousi ozdobu. Ostatně se v popisce píše, že ten obrázek byl navržen pro trička. A už vůbec si nemyslím, že by na české wikipedii měl být v angličtině. Protože se však nechci pouštět do editačních válek, tak zatím obrázek nechávám v článku a vrhám zde tento dotaz v přesvědčení, že mi někdo vysvětlí, jaká je informační hodnota tohoto obrázku.

Článek editujte s odvahou má sloužit především nováčkům, aby si uvědomili jisté principy fungování Wikipedie. Zkušeným wikipedistům článek nic nového neřekne a pokud už někdo upozorní nějakého ostřílenějšího wikipedistu na tento článek, tak je to spíš forma lehké, úsměvné připomenutí, než že by se předpokládalo, že onen člověk tam půjde hledat nějaké věci, které nezná. Nováčky však obrázek v angličtině může poněkud zmást, jaký má smysl. Ne všichni umějí anglicky a ne všichni si slovo "bold" spojují s významem "odvážný, smělý", spíš to znají jako "tučný" (tučné písmo).

Proto si myslím, že by ten obrázek zde být neměl, že spíš překáží, znepřehledňuje a odvádí pozornost od textu, než aby pomáhal v pochopení principu pravidla "editujte s odvahou". --Luděk 16:51, 12. 3. 2005 (UTC)

Souhlas, ono dokonce když se podíváte na diskusi k anglické verzi, tak ani tam se obrázek nesetkal s úplně příznivým přijetím… --Mormegil 17:25, 12. 3. 2005 (UTC)
No, když už se to probírá, taky si myslím, že peo cs: je ten obrázek celkem na nic. Miaow Miaow 17:31, 12. 3. 2005 (UTC)

Obrázek "Be bold cs.jpg" mně částečně překrývá text. --Luděk Belán 10:44, 5. 6. 2008 (UTC)

Ukázka vandalismu[editovat zdroj]

Obrázek s ukázkou vandalismu je velice názorný, ale umístěn v tomhle článku působí tak, že vybízíme k vandalismu. Dával by mi tady smysl jedině, kdyby vybízel k opravám vandalismu, ale i tak bych ho tu asi viděl nerad. Mnoho lidí má nedůvěru k principu wiki a tuhle encyklopedii si představují přesně tak, jak vypadá na tomhle obrázku. Nepodporujme tu představu.
 Egg 16:07, 10. 8. 2005 (UTC)

Máš pravdu, nechal jsem se unést. @Luděk: Díky za dobrý tip (doplnění nových filmů k režisérovi), zkusím ho realizovat. --che 19:35, 10. 8. 2005 (UTC)
V Ažužáku režíséři bohužel nejsou (ani Tarkovskij – který ostatně chybí i nám... aj aj), nicméně tam je Gottwaldov. Ten už snad bude únosnější :) --che 20:20, 10. 8. 2005 (UTC)

Plovoucí podlahy[editovat zdroj]

Zdravim...prosim abych mohl znovu editovat téma Plovoucí podlahy.....máme to už nově zpracovaný takže by neměl nastat problem s autorskými právy děkuji Slayer66Slayer66 12:46, 9. 4. 2008 (UTC)


Je tam spousta pravopisných chyb, věty nedávají smysl a jsou tam uvedeny chybné informace. Pokusím se opravit co zvládnu.

Brazilská fila[editovat zdroj]

Bohužel se marně snažím o vložení vlastního textu, který je správný na rozdíl od publikovaného, nicméně veškeré pokusy končí tím, že nějaký Tlusťa všechno smaže na nechá tam i ty jazykové chyby jako jsou cizojazyčné nazvy plemene. Také jsem na stránku vložila odkaz na oficiální web o plemeni, který mimo jiné je mým osobním dílem a bylo vše také smazáno. Zřejmě se tady nejedná o "otevřenou" encyklopedii, ale o snůšku blbostí o psích zápasech napsané Tlusťou !!!! Pokud někoho bude opravdu zajímat plemeno Brazilská fila, neť navštíví klubové stránky Fila Brasileiro Club CZ na adrese www.filabrasileiroclub.cz, S pozdravem všem rozumným a také zakomplexovanému Tlusťovi Hana Vaněčková, poradce chovu Fila Brasileiro Clubu CZ

Zdůraznit, že chyby se dají snadno opravit[editovat zdroj]

V tom doporučení není zdůrazněno, že chyby se dají snadno opravit a že se člověk nemá bát, že nějaké udělá. Proto bych navrhl před odstavec

Nikdy se neptejte: „Proč jsou v tom článku chyby?“...

vložit něco jako:

Nebojte se, že uděláte chyby, někdo jiný je po Vás opraví. I nezkušený a chybující editor je pro projekt jednoznačně přínosem, pokud chce encyklopedii pomáhat a pokud si vezme poučení z připomínek, které mu ostatní nechají na jeho diskusní stránce."

Ovšem bude stylisticky divné, že následující odstavec mluví také o chybách, ovšem o jiných :-(( Tak nevím. --Pavel Jelínek (diskuse) 29. 12. 2011, 04:59 (UTC)

Po určitých úpravách jsem zapracoval, děkuji za návrh. --Jvs 26. 10. 2015, 14:55 (CET)Odpovědět

Kostel sv.Jiří ve Tmani[editovat zdroj]

Kostel sv.Jiří ve Tmani je kulturni památka. Před 20 lety byl rekonstruován a bylo odvezeno k rekonstrukci veškeré vybavení kostela, včetně obrazů, soch, kazatelny, oltářů. Praktický tam zůstala jen křtitelnice a náhrobní kameny. Takže to co je v popisu už neplatí. Jsem z toho nešťastná, v tomto kostele jsem byla křtěná. Římskokatolická církev nereaguje, památkáři jakbysmet. Poradíte mi někdo co dál? Lev951 (diskuse) 7. 6. 2020, 11:01 (CEST)Odpovědět