Vyhlídka Maahisenkierros

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Základní informace
Konstrukcedřevěná vyhlídková plošina
StátFinskoFinsko Finsko
ProvincieUusimaa
Souměstí
Město
Velké Helsinky
Espoo
Souřadnice
Map
Technické informace
Počet vyhlídkových
plošin
1
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Vyhlídka Maahisenkierros, finsky Näköalapaikka Maahisenkierros, je dřevěná vyhlídka/vyhlídková plošina či nezastřešená rozhledna výšky 1 m. Nachází se nad východním břehem jezera Nuuksion Pitkäjärvi v Nuuksio, což je část městské čtvrti Vanha-Espoo v Espoo v provincii Uusimaa v jižním Finsku.[1][2]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Vyhlídka Maahisenkierros je celoročně volně přístupná a nachází se přibližně v polovině délky žluté okružní turistické trasy Maahisenkierros. Z vyhlídkové platformy ohraničené zábradlím je skvělý výhled na jezero Pitkäjärvi a okolní skály a lesy Národního parku Nuuksio. V letní sezóně je vyhlídka přístupná i pro hendikepované osoby a v zimní sezóně není udržovaná a bývá zasněžená. Stezka začíná a končí v Solvalla.[1][2][3][4]

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Maahisenkierros Trail, Espoo. www.outdooractive.com [online]. [cit. 2022-09-30]. Dostupné online. (německy) 
  2. a b Espoon näköalapaikkoja: Nuuksion Maahisenkierroksen näköalatasanne | Hagerlund.net. www.hagerlund.net [online]. [cit. 2022-09-30]. Dostupné online. 
  3. TAPLACATCHER. Päivättärenpolku ja Maahisenkierros (Nuuksio) [online]. 2021-10-02 [cit. 2022-09-30]. Dostupné online. (finsky) 
  4. Espoon näköalapaikkoja: Nuuksion Maahisenkierroksen näköalatasanne | Hagerlund.net. www.hagerlund.net [online]. [cit. 2022-09-30]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]