Víkend v Aspenu

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Víkend v Aspenu
Díl seriálu Městečko South Park
Pův. názevAsspen
Číslořada 6
díl 2
Původní TVComedy Central
Premiéra13. března 2002
Česká TVTV Nova
Česká premiéra7. července 2004
Tvorba
ScénářTrey Parker
RežieTrey Parker
Prod. kód602
Posloupnost dílů
← Předchozí
Jaredovy potíže
Následující →
Stávka postižených
Seznam dílů seriálu Městečko South Park
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Víkend v Aspenu (v anglickém originále Asspen) je druhý díl šesté řady amerického animovaného televizního seriálu Městečko South Park. Premiéru měl 13. března 2002 na americké televizní stanici Comedy Central.[1]

Děj[editovat | editovat zdroj]

Kluci jedou o víkendu s rodiči kamarádů do lyžařského centra v Aspenu. Zatímco jejich rodiče jsou uzavřeni s realitními makléry a jsou jim nabízeny nabídky jedna za druhou, vyrážejí kluci na sníh, kde Stan záhy pozná svého lyžařského rivala, který mu dělá naschvály a uráží ho pod přezdívkou Stan s*áč a vyzve ho k nejnebezpečnějšímu závodu na lyžích na nejnebezpečnější hoře v Aspenu, na K-13.

Produkce[editovat | editovat zdroj]

Scénář k epizodě Víkend v Aspenu napsal spoluautor seriálu Trey Parker, který ji také režíroval. Epizoda paroduje několik filmů z 80. a počátku 90. let, včetně Hot Dog... The Movie, Ski School, Ski Patrol, Aspen Extreme, Total Recall, Řbitov zvířátek a Radši umřít. Parker epizodu označil za "opravdu snadnou na napsání", protože mu stačilo napsat verzi sportovních filmů o smolařích, které epizoda parodovala." Epizoda obsahuje podzápletku, v níž se rodiče chlapců snaží vyhnout koupi timeshare od dvou mužů. Během pobytu na příběhu ve Whistleru v Britské Kolumbii byli Parker a Stone po celou dobu opakovaně obtěžováni prodejci timeshare. To posloužilo jako inspirace pro příběh.[2]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. SCHORN, Peter. South Park - The Complete Sixth Season. IGN [online]. 2005-10-14 [cit. 2022-04-01]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. FAQ - South Park Studios. web.archive.org [online]. 2008-04-02 [cit. 2022-04-01]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2008-04-02. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]