Přeskočit na obsah

United Counties League

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Fotbalové ligy na úrovních 9–10 v Anglii
United Counties League
ZeměAnglieAnglie Anglie
Domácí pohárUnited Counties League Cup
FA Vase
FA Cup

United Counties League (také známá jako GCE Hire Fleet Ltd. United Counties League) je anglická fotbalová liga pokrývající oblast zahrnující anglické kraje severní Bedfordshire, severní Buckinghamshire, většinu Cambridgeshire, jižní Derbyshire, jižní Leicestershire, většinu Lincolnshire, západní Norfolk, Northamptonshire, jižní Nottinghamshire, severní Oxfordshire, Rutland, východní Staffordshire, východní Warwickshire a východní West Midlands. Má celkem pět divizí.

Kluby v Premier Division mají nárok na vstup do FA Cupu ve fázích předkol. Kluby v lize mají také nárok na účast v FA Vase a vyřazovacích pohárech pro kluby Premier/Division One a pro kluby Reserve Division.

Byla založena v roce 1895 jako Northamptonshire Junior League. Svůj současný název získala v roce 1934. Během následujících let do ní byly přesunuty i kluby z Northamptonshire, Rutlandu, Bedfordshire, Buckinghamshire, Cambridgeshire, Huntingdonshire, Leicestershire, Lincolnshire a Norfolku. V roce 1897 do ligy vstoupil Northampton Town.

The FA 12. dubna 2021 oznámila, že liga bude od sezóny 2021/2022 spravovat novou divizi na úrovni Step 5.[1]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku United Counties League na anglické Wikipedii.

  1. www.thenonleaguefootballpaper.com. Dostupné online.