The Moons

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The Moons
The Moons v Dundee (2012)
The Moons v Dundee (2012)
Základní informace
PůvodNorthampton, Anglie
Žánryalternativní rock, indie rock, space rock, psychedelický rock, garage rock
Aktivní roky2008–současnost
VydavateléSchnitzel Records Ltd., Acid Jazz Records
Příbuzná témataPaul Weller
WebTheMoons.co.uk
Současní členové
Andy Crofts
Ben Gordelier
Chris Watson
Ben Curtis
Tom Van Heel (session)
Dřívější členové
Chris Ketley
Adam Leeds
James Edward Bagshaw
Tom Warmsley
Luke Goddard
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The Moons je anglická indie rocková kapela, kterou v roce 2008 v Northamptonu založil zpěvák, kytarista a skladatel Andy Crofts.[1][2]

Historie[editovat | editovat zdroj]

Na konci roku 2006 se rozpadla Croftsova kapela The On Offs. Krátce nato spolu Crofts a Ben Gordelier poprvé spolupracovali, a to při nahrávání jednoho ze sólových projektů Dannyho Connorse, bývalého frontmana The On Offs. Během působení v The On Offs vytvořil Crofts několik demo nahrávek. V roce 2007 si vytvořil profil na Myspace (pod názvem The Moons), kam umístil několik skladeb, aby získal zpětnou vazbu. Během několika dnů Lois Wilson v časopisu Mojo vyslovil uznání Croftsově písni „Intermission Rag“. Poté se Crofts rozhodl založit The Moons. Prvním demem bylo The Lunar Sessions, na které Crofts nahrál všechny nástroje s výjimkou bicích, ty nahrál Danny Connors. Zanedlouho se zformovala i stálá sestava Ben Gordelier (bicí), Adam Leeds (baskytara) a Chris Ketley (kytara). Chris Ketley ale začal hrát s The Rakes a poté s Ellie Goulding a nakonec spolu s Adamem Leedsem kapelu opustili. Sestavu poté doplnili kytarista James Bagshaw a klávesák Tom Warmsley.

Své debutové album Life On Earth (2010) kapela nahrála ve studiu Paula Wellera. Toto album obsahovalo nové verze skladeb z Lunar Session a první oficiálně vydaný singl „Torn Between Two“. Paul Weller hrál na klavír ve skladbě „Wondering“ a sólovou kytaru v „Last Night On Earth“. The Moons vyjeli na turné a byli též předskokany mnoha kapelám včetně Ocean Colour Scene a The Rifles. Ačkoliv album sklidilo velké uznání a získalo kapele mnoho fanoušků, Crofts cítil, že by mohlo být hudebně lepší a méně uspěchané. Konec roku 2010 strávili The Moons s Edwynem Collinsem a Sebem Lewsleym přípravami na své druhé studiové album ve studiích Westheath Yard v Londýně. V roce 2012 při práci na svém druhém albu Fables Of History potkali Toma Van Heela, který se stal jejich novým klávesákem.[3] Poté kapela podepsala smlouvu s novým vydavatelstvím Schnitzel Records Ltd. Fables of History bylo vydáno 24. září 2012.

Diskografie[editovat | editovat zdroj]

Alba
  • Life On Earth (2010)
  • Fables Of History (2012)
  • Mindwaves (2014)

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku The Moons na anglické Wikipedii.

  1. MURRAY, Robin. Preview: The Moons - Fables Of History. clashmusic.com [online]. 2012-09-14 [cit. 2014-11-07]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Andy Crofts (The Moons). http://acerecords.co.uk [online]. [cit. 2014-11-07]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. MURRAY, Robin. The Moons Return With New Album. clashmusic.com [online]. 2012-08-20 [cit. 2014-11-07]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]