The King's School (Canterbury)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
The King's School
Informace
ZakladatelAugustin z Canterbury
Datum založení597 a 1. ledna 1908
Poloha
MěstoKent
Zeměpisné souřadnice
Map
Identifikátory
Oficiální webkings-school.co.uk
Obory vzdělání
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

The King's School je nezávislá škola v anglickém městě Canterbury (hrabství Kent). Je určena pro žáky od třinácti do osmnácti let. Původně byla chlapeckou školou, první dívky byly přijaty v sedmdesátých letech dvacátého století. Pro děti do třinácti let je určena přípravná škola Junior King's School.

Založil ji roku 597 Augustin z Canterbury jako součást místního opatství, je tak nejstarší školou v Anglii a pravděpodobně i na světě.[1] V době rušení anglických klášterů se dostala pod kontrolu panovníka. Má šestnáct oddělení (houses): School House, The Grange, Walpole, Meister Omers, Jervis, Luxmoore, Galpin's, Linacre, Broughton, Tradescant, Harvey, Lady Kingsdown House a Bailey jsou internátní školy, Mitchinson's, Marlowe a Carlyon poskytují pouze denní výuku. Celkem zde studuje více než osm set žáků.[2] The King's School je členem sdružení elitních škol Eton Group. Od roku 1952 škola pořádá umělecký festival King's Week.

K absolventům patří William Harvey, Hugh Walpole, Bernard Montgomery, Alan Watts a Carol Reed.[3]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. The King's School Canterbury | The Good Schools Guide. The Good Schools Guide [online]. [cit. 2023-02-09]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. JOHNSON, Neville. King’s School, Canterbury - Oldest school ties. www.pitchcare.com [online]. 2020-03-27 [cit. 2023-02-09]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Some Famous OKS | The King's School Archives [online]. [cit. 2023-02-09]. Dostupné online. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]