Steven Benson

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Steven Benson
Základní údaje
Datum narození26. července 1951
Místo narozeníBaltimore, Maryland, USA
Datum úmrtí3. července 2015 (63 let)
Místo úmrtíPerry, Florida
Zatčení22. srpna 1985
Výše trestudoživotí
Příčina smrtibodnutí do hlavy
Oběť
Modus operandiumístění bomby v autě
Počet obětí2
Období vraždění9. července 1985
mezi 9:17 a 9:20
Stát vražděníFlorida
Místo vraždyQuail Creek
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Steven Wayne Benson (26. července 1951, Baltimore, Maryland, USA3. července 2015, Perry, Florida) byl Američan usvědčený z dvojité vraždy; své matky Margaret Benson, tabákové dědičky, a svého bratra (strýc, později adoptovaného jeho matkou), tenisty Scotta Bensona. Jeho matka Margaret byla dědičkou tabákového monopolu Lancaster Leaf Tobacco Co., Lancaster, Pa. a měla podíly ve společnosti Benson & Hedges.

Dne 9. července 1985 umístil Steve bombu do trubky rodinného auta, ve kterém jeho matka, Scott a Stevenova sestra Carol Lynn Benson Kendall (někdejší soutěžící Miss Florida), čekali na Stevenův příchod. Auto během čekání vybuchlo. Carol výbuch přežila, avšak je po celém těle popálena. Margaret a Scott zemřeli při výbuchu na místě. Steve byl následně obviněn z vraždy prvního stupně a podpálení blízkého domu. Vyhnul se trestu smrti a byl odsouzen ke dvěma doživotím. V průběhu svého trestu byl Benson přemístěn do různých věznic kvůli neustálým výhrůžkám a zneužívání ze strany ostatních vězňů.

Steven Benson zemřel v nápravném zařízení v Perry na Floridě dne 3. července 2015 na následky bodnutí do pravé strany hlavy domácky vyrobeným nožem. Steven byl v dlouhodobém konfliktu s jiným vězněm, Cordellem Washingtonem. Spor započal již v roce 2012, kdy na něj Washington několikrát zaútočil. Vězni vyšetřovatelům řekli, že Washington plánoval vymáhat od Bensona 1 000 dolarů během několika dní po příjezdu do Taylorova nápravného ústavu. Když Benson odmítl zaplatit, Washington a další muž, identifikovaný jako Marvin Taylor, přepadli Bensona ze zálohy a setřásli ho.

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Steven Benson (murderer) na anglické Wikipedii.