Star Trek: Bridge Commander

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Star Trek: Bridge Commander
VývojářTotally Games
VydavatelActivision
RežiséřiDavid Litwin
Lawrence Holland (kreativní)
ProducentParker A. Davis
DesignérBill Morrison
ProgramátořiDavid Litwin
Erik Novales
VýtvarníkArmand Cabrera
SkladatelDanny Pelfrey
Herní sérieStar Trek
EngineGamebryo
PlatformaMicrosoft Windows
Datum vydání
  • 27. února 2002 SA
  • 8. března 2002 EU
Žánrvesmírný simulátor
Herní módysingleplayer
multiplayer
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Star Trek: Bridge Commander je bojový vesmírný simulátor vyvinutý na motivy Star Treku studiem Totally Games a vydaný roku 2002 společností Activision.

Příběh se zaměřuje na čerstvě povýšeného kapitána, který je pověřen vyšetřováním exploze hvězdy v Maelstromu. V průběhu videohry narazí hráč na postavy ze Star Treku, je jím například kapitán Picard a komandér Dat. Kapitán a jeho posádka se ujímají velení lodí třídy Galaxy USS Dauntless (NCC-71879) a USS Sovereign (NCC-73811). Společně bojují proti hrozbám Spojené federace planet.

Videohra nabízí dvě možné hratelnosti: příběhový mód a tzv. quick battle mód. V druhém jmenovaném si lze ve simulovaném prostředí navolit různé scénáře. Hráči si tak mohou vybrat jejich spojence a nepřátele, systém apod. S příchodem modifikací byla umožněna tvorba vlastních misí a kampaní.[1][2]

Vývoj[editovat | editovat zdroj]

Na konci roku 1998 kontaktovala společnost Activision studio Totally Games. Důvodem byl vývoj nové hry zvané Bridge Commander. Zaměstnanci studia strávili šest měsíců výzkumem, designem a testováním, aby se co nejméně vzdálila od vesmíru Star Treku.[3] Na konvenci E3 2001 byl původně plánovaný multiplayer zrušen a nahrazen singleplayerem. Rozhodnutí však bylo o několik dní později zvráceno.[4]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Rodriguez y Gibson 2002, s. 8-9.
  2. Star Trek: Bridge Commander - Instruction Manual. Santa Monica: Activision, 2002. S. 32–33. (anglicky) 
  3. Star Trek: Bridge Commander - Instruction Manual. Santa Monica: Activision, 2002. S. 1. (anglicky) 
  4. VARANINI, Giancarlo. Bridge Commander to include multiplayer. GameSpot [online]. CBS Interactive, 2001-06-26 [cit. 2021-02-03]. Dostupné online. (anglicky) 

Literatura[editovat | editovat zdroj]

  • RODRIGUEZ Y GIBSON, Sion, 2002. Star Trek: Bridge Commander Official Reference Guide. Indianapolis: Brady Publishing. Dostupné online. ISBN 0-7440-0070-X. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]