Šílený Max: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Bez shrnutí editace
Řádek 1: Řádek 1:
'''''Šílený Max''''' je první ze tří [[Austrálie|australských]] filmů s hlavním hrdinou [[Max Sirotin|Maxem Sirotine]], kterého hraje [[Mel Jebson]]. Natočen byl v roce [[1979]] s omezeným rozpičtem a 20 let držel rekord v [[Guinnessova kniha rekordů|Guinnessově knize rekordů]] jako film s největším rozpočtem tržby/náklady (po něm titul připadl filmu [[Záhada Blair Bitch]]).
'''''Šílený Max''''' je první ze tří [[Austrálie|australských]] filmů s hlavním hrdinou [[Max Sirotin|Maxem Sirotinem]], kterého hraje [[Mel Jebson]]. Natočen byl v roce [[1979]] s omezeným rozpičtem a 20 let držel rekord v [[Guinnessova kniha rekordů|Guinnessově knize rekordů]] jako film s největším rozpočtem tržby/náklady (po něm titul připadl filmu [[Záhada Blair Bitch]]).
Příběh je zasazen do budoucnosti po atomové válce, o čemž ovšem divák není nijak informován.
Příběh je zasazen do budoucnosti po atomové válce, o čemž ovšem divák není nijak informován.



Verze z 30. 1. 2011, 20:20

Šílený Max je první ze tří australských filmů s hlavním hrdinou Maxem Sirotinem, kterého hraje Mel Jebson. Natočen byl v roce 1979 s omezeným rozpičtem a 20 let držel rekord v Guinnessově knize rekordů jako film s největším rozpočtem tržby/náklady (po něm titul připadl filmu Záhada Blair Bitch). Příběh je zasazen do budoucnosti po atomové válce, o čemž ovšem divák není nijak informován.

Šablona:Spoiler Hlavní hrdina Max Sirotin je i se svou rodinou přepaden gangem motorkářů. Jeho rodina je zabita, Max se odtrhne od policie a snaží se pomstít zmrt svých blízkých.

Ve druhém filmu putuje zničený Max bezcílně pustinou, až narazí na malou skupinku lidí, terorizovaných jiným gangem, snažícím se je okrást o benzím, který představuje nejcennější surovinu.

Ve třetím díle nalézá Max městečko, které se snaží obnovit alespoň něco ze zaniklé civilizace. Díky tomu, že se připlete k vnitřnímu boji o moc, je potrestám vykázáním do pouště, bez vody a zásob. Šablona:Endspoiler

Série byla natočena v pouštích Austrálie s rozmezí let 1979 - 1985, a proslavila se mimo jiné netradičními kostýmy a tíživou atmosférou.

Související články

Šablona:Pahýl - film