Tomáš Cikrt: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
Bez shrnutí editace
Řádek 8: Řádek 8:
== Mluvčím ministerstva zdravotnictví ==
== Mluvčím ministerstva zdravotnictví ==


V roce 2008 se stal mluvčím ministerstva zdravotnictví (formálně ředitel odboru komunikace s veřejností), kde zastává [[neoliberalismus|neoliberální]] postoje a podporuje komerční pojetí zdravotnictví. Prosazuje např. odprodej zdravotnických zařízení a pojišťoven soukromému sektoru či zavedení regulačních poplatků za návštěvu lékaře a za recept bez zákonných výjimek pro děti, důchodce a dárce orgánů. Spolu s ostatními členy vedení Ministerstva zdravotnictví ČR (MUDr. [[Tomáš Julínek]] - ministr, Bc. [[Marek Šnajdr]] - 1. náměstek, MUDr. [[ Pavel Hroboň]] - náměstek, MUDr. [[Markéta Hellerová]] - náměstkyně, MUDr. [[Michael Vít]], Ph.D. - náměstek) bývá svými protivníky obviňován, že rezort řídí podle přání podnikatelských skupin (firma [[Agel]] ocelářského magnáta [[Tomáš Chrenek|Tomáše Chrenka]], [[Moje ambulance]] atd.), a nikoli podle potřeb pacientů a zdravotnického personálu.<ref>http://sestra.in/first/print.php?type=A&item_id=139</ref><ref>http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/nemocnice_sef20070526.html</ref>
V roce 2008 se stal mluvčím ministerstva zdravotnictví a ředitelem odboru komunikace s veřejností, kde zastává [[neoliberalismus|neoliberální]] postoje a podporuje solidární pojetí zdravotnictví, které se soustřeďuje především na léčbu těžkých chorob na úkor toho, že si pobouřil populistické politiky a socialisticky smýšlejcí občany odmítající regulační poplatky ve zdravotnictví. Je součástí vedení Ministerstva zdravotnictví ČR spolu s (MUDr. [[Tomáš Julínek|Tomášem Julínkem]] - ministre, Bc. [[Marek Šnajdr|Markem Šnajdrem]] - 1. náměstek, MUDr. [[Pavel Hroboň|Pavlem Hroboňem]] - náměstek, MUDr. [[Markéta Hellerová|Markétou Hellerovou]] - náměstkyně, MUDr. [[Michael Vít|Michaelem Vítem]], Ph.D. - náměstek).


== Kritika ==
V říjnu 2008 se zapojil spolu s ministrem [[Tomáš Julínek|Tomášem Julínkem]] do diskreditace senátního kandidáta ODS v Praze Zdeňka Schwarze, který v minulosti kritizoval některé z plánů ministerstva zdravotnictví. To však odsoudil prvním místopředseda ODS a pražský primátor [[Pavel Bém]].<ref>[http://domaci.ihned.cz/c1-28982580-bem-julinek-a-cikrt-pred-volbami-poskozuji-ods Bém: Julínek a Cikrt před volbami poškozují ODS]</ref> Schwarz dokonce Cikrta i Julínka vyzval k rezignaci.<ref>[http://domaci.ihned.cz/c1-28975430-kandidat-ods-schwarz-julinek-s-cikrtem-by-meli-odstoupit Kandidát ODS Schwarz: Julínek s Cikrtem by měli odstoupit]</ref>


== Rodina ==
== Rodina ==

Verze z 23. 1. 2009, 21:37

Obrázek Tomuto článku chybí obrázky. Víte-li o nějakých svobodně šiřitelných, neváhejte je načístpřidat do článku. Pro rychlejší přidání obrázku můžete přidat žádost i sem.
WikiProjekt Fotografování

Mgr. Tomáš Cikrt (* 9. května 1969, Pardubice) je novinář a mluvčí ministerstva zdravotnictví.


Kariéra

Od svých šesti do čtrnácti let pobýval v Jedličkově ústavu, vystudoval farmacii na univerzitě v Bratislavě, ale původně se měl stát lékařem jako jeho otec. Působil jako šéfredaktor týdeníku Zdravotnické noviny. Byl předsedou obecně prospěšné organizace Koalice pro zdraví a je zakladatel občanského sdružení Paleček - společnost lidí malého vzrůstu.

Mluvčím ministerstva zdravotnictví

V roce 2008 se stal mluvčím ministerstva zdravotnictví a ředitelem odboru komunikace s veřejností, kde zastává neoliberální postoje a podporuje solidární pojetí zdravotnictví, které se soustřeďuje především na léčbu těžkých chorob na úkor toho, že si pobouřil populistické politiky a socialisticky smýšlejcí občany odmítající regulační poplatky ve zdravotnictví. Je součástí vedení Ministerstva zdravotnictví ČR spolu s (MUDr. Tomášem Julínkem - ministre, Bc. Markem Šnajdrem - 1. náměstek, MUDr. Pavlem Hroboňem - náměstek, MUDr. Markétou Hellerovou - náměstkyně, MUDr. Michaelem Vítem, Ph.D. - náměstek).


Rodina

Kvůli své nemoci (jedna z forem kostní dysplazie) měří pouze 139 cm. S manželkou, která je také podobně postižená (měří 128 cm), adoptovali postiženého chlapce.

Reference


Externí odkazy

Šablona:Pahýl - biografie