Diskuse:Na Špejcharu: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Mmh v tématu „Domy v okolí
Smazaný obsah Přidaný obsah
nová sekce →‎Domy v okolí
→‎Domy v okolí: ještě další přesun
 
Řádek 5: Řádek 5:
== Domy v okolí ==
== Domy v okolí ==


Vyndal jsem z textu článku údaje o domech, které se nenacházejí v této ulici, protože v tomto článku jsou zbytečné. Ale když už je to pravdivá informace, tak aby se neztratila, odkládám ji sem: ''Budova velvyslanectví Španělska má adresu Badeniho 4. Budova velvyslanectví Indie je zase číslována Milady Horákové 60/93.'' --[[Wikipedista:Mmh|Mmh]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mmh|diskuse]]) 11. 10. 2021, 11:41 (CEST)
Vyndal jsem z textu článku údaje o domech, které se nenacházejí v této ulici, protože v tomto článku jsou zbytečné. Ale když už je to pravdivá informace, tak aby se neztratila, odkládám ji sem:
* ''Budova velvyslanectví Španělska má adresu Badeniho 4. Budova velvyslanectví Indie je zase číslována Milady Horákové 60/93.''
* ''Až do úpravy křižovatky související s výstavbou stanice metra Hradčanská kolem roku 1980 zde stávala proslulá nárožní hospoda ''Na špejchaře'' s předzahrádkou, cloněnou vzrostlými kaštany, a před ní stejnojmenná zastávka tramvají. Po roce 1991 nárožní dům č. 3 zakoupila [[Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů]] a přistavěla k němu ohradní zeď.''
--[[Wikipedista:Mmh|Mmh]] ([[Diskuse s wikipedistou:Mmh|diskuse]]) 11. 10. 2021, 11:41 (CEST)

Aktuální verze z 11. 10. 2021, 11:49

Ohledně významnosti[editovat zdroj]

Všiml jsem si, že tato ulice má již rok vlastní kategorii na Commons, tak jsem jí konečně založil stránku, na kterou si už delší dobu brousím zuby. Pokud byste měl někdo dojem, že ulice není dost významná, tak vězte, že časem hodlám dodělat ještě článek o Kolonce, která stávala v místě dnešní tramvajové smyčky (tedy v této ulici), a která je architektonicky významná přinejmenším stejně jako Modrý dům, a že jak Kolonka, tak Modrý dům jsou spojeny s řadou významných osobností. A pokud by to nestačilo, tak najdu v tisku z posledních let zdroje o dopravní významnosti, která se projevila během stavby tunelu Blanka. (A beztak jednou nastane čas, kdy budeme zakládat články o všech pražských ulicích i bez ohledu na případnou zvláštní významnost.) --Mmh (diskuse) 24. 8. 2012, 00:16 (UTC)

Domy v okolí[editovat zdroj]

Vyndal jsem z textu článku údaje o domech, které se nenacházejí v této ulici, protože v tomto článku jsou zbytečné. Ale když už je to pravdivá informace, tak aby se neztratila, odkládám ji sem:

  • Budova velvyslanectví Španělska má adresu Badeniho 4. Budova velvyslanectví Indie je zase číslována Milady Horákové 60/93.
  • Až do úpravy křižovatky související s výstavbou stanice metra Hradčanská kolem roku 1980 zde stávala proslulá nárožní hospoda Na špejchaře s předzahrádkou, cloněnou vzrostlými kaštany, a před ní stejnojmenná zastávka tramvají. Po roce 1991 nárožní dům č. 3 zakoupila Církev Ježíše Krista Svatých posledních dnů a přistavěla k němu ohradní zeď.

--Mmh (diskuse) 11. 10. 2021, 11:41 (CEST)Odpovědět