Krimpovací kleště: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m úpravy
drobné úpravy a foto z commons
Řádek 1: Řádek 1:
[[Image:Crimper_HDF200.jpg|thumb|Krimpovací kleště pro koaxiální kabely]]
'''Krimpovací kleště''' je zařízení podobné [[kombinované kleště|kombinovaným kleštím]], tzv. kombinačky, protože má čelisti. Krimpovací kleště mají přizpůsobené čelisti pro konkrétní konektory. Používají se k nasazování konektorů na konec kabelu, [[krimpování]], což je v mnoha případech jednodušší alternativou k [[pájení]]. Nejčastější krimpovací kleště jsou kleště na [[RJ konektory]] a konektory na [[koaxiální kabel]]y např. N, SMA. Krimpování je poměrně spolehlivá metoda spoje. Nakrimpování konektoru je nevratné a konektor nelze bez jeho poškození z kabelu odstranit a znovu použít.
'''Krimpovací kleště''' (též '''krimplovací''') jsou specializované [[kleště]] podobné [[kombinované kleště|kombinovaným kleštím]].


Krimpovací kleště mají čelisti přizpůsobené pro konkrétní typy konektorů. Používají se k nasazování konektorů na konec kabelu ([[krimpování]]), což je v mnoha případech jednodušší než [[pájení]]. Nejčastější krimpovací kleště jsou kleště na [[RJ konektory]] a konektory na [[koaxiální kabel]]y, např. N, SMA. Krimpování je poměrně spolehlivá metoda spoje. Nakrimpování konektoru je nevratné; konektor nelze bez poškození z kabelu odstranit a znovu použít.
{{Pahýl}}

<!-- [[en:Crimping pliers]][[en:Crimp (joining)]] -->

{{technologický pahýl}}


[[Kategorie:Nástroje]]
[[Kategorie:Nástroje]]

Verze z 15. 5. 2007, 10:06

Krimpovací kleště pro koaxiální kabely

Krimpovací kleště (též krimplovací) jsou specializované kleště podobné kombinovaným kleštím.

Krimpovací kleště mají čelisti přizpůsobené pro konkrétní typy konektorů. Používají se k nasazování konektorů na konec kabelu (krimpování), což je v mnoha případech jednodušší než pájení. Nejčastější krimpovací kleště jsou kleště na RJ konektory a konektory na koaxiální kabely, např. N, SMA. Krimpování je poměrně spolehlivá metoda spoje. Nakrimpování konektoru je nevratné; konektor nelze bez poškození z kabelu odstranit a znovu použít.


Šablona:Technologický pahýl