Diskuse:Viktor Schauberger: Porovnání verzí

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 8 lety od uživatele Sokoljan v tématu „Zpochybněno
Smazaný obsah Přidaný obsah
Řádek 3: Řádek 3:
Schauberger a vše kolem něj patří do pohádek a fantazie.
Schauberger a vše kolem něj patří do pohádek a fantazie.
Pokud někdo chce držet stránku zvanou Wikipedie na úrovni fungujícího informačního zdroje, pak musí tyhle nesmysly smazat.
Pokud někdo chce držet stránku zvanou Wikipedie na úrovni fungujícího informačního zdroje, pak musí tyhle nesmysly smazat.

Přečtěte si knihu "Tajemná a léčívá síla vody" od V.Schaubergera, nakladatelství FONTÁNA, 2007 a naleznete tam odpovědi na vaši responsi.
Např. je tam 16 patentů z let 1925 až 1951, vše z oboru vodního hospodářství.Na autorovi vadila lidem s akademickým vzděláním okolnost,
že byl "obyčejným" člověkem z lesů, ovšem s mimořádným pozorovacím talentem. Něco jako A.Fleming s jeho antibiotiky, který, kdyby nežil na venkově, by nikdy nevynalezl penicílín. Ing.J.H.

Verze z 13. 7. 2016, 00:41

Zpochybněno

O p. Schaubergerovi nic nevím a na článek jsem narazil čistě náhodou, nicméně článek je nejen neozdrojovaný, ale velmi podezřelý. Například mluví o "vírové technologii", kterou jsem nikde nenašel. Člověk, který konstruuje perpetuum mobile se nedá označit jako "přírodovědec". O zázračném plavení dřeva se dozvíme jen to, že už nikde nefunguje a nikdo to zařízení nedokázal reprodukovat. Výklad o perpetuu mobile a dalších je vyloženě zmatený. Články na dewiki a enwiki sice existují, oba ale zřetelně konstatují, že Schaubergerovy pokusy se nikdy nezdařily, že o nich není žádná dokumentace atd. Ve zdejším článku to často chybí. Podle dewiki dokonce i Hitler pokládal Schaubergera za podvodníka, a to je co říct! Domnívám se, že by se měl poctivě přeložit článek z enwiki nebo dewiki, v této podobě je to spíš pro ostudu. Zdraví --Sokoljan (diskuse) 24. 10. 2015, 11:19 (CEST) Schauberger a vše kolem něj patří do pohádek a fantazie. Pokud někdo chce držet stránku zvanou Wikipedie na úrovni fungujícího informačního zdroje, pak musí tyhle nesmysly smazat.Odpovědět

Přečtěte si knihu "Tajemná a léčívá síla vody" od V.Schaubergera, nakladatelství FONTÁNA, 2007 a naleznete tam odpovědi na vaši responsi. Např. je tam 16 patentů z let 1925 až 1951, vše z oboru vodního hospodářství.Na autorovi vadila lidem s akademickým vzděláním okolnost, že byl "obyčejným" člověkem z lesů, ovšem s mimořádným pozorovacím talentem. Něco jako A.Fleming s jeho antibiotiky, který, kdyby nežil na venkově, by nikdy nevynalezl penicílín. Ing.J.H.