DOXXbet liga 2015/2016: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
linkfix
linkfix
Řádek 17: Řádek 17:
V soubojích 23. ročníku '''2. slovenské fotbalové ligy 2015/16''' (sponzorským názvem '''DOXXbet liga''') se utká dohromady 24 týmů.
V soubojích 23. ročníku '''2. slovenské fotbalové ligy 2015/16''' (sponzorským názvem '''DOXXbet liga''') se utká dohromady 24 týmů.


Nováčky ve skupině západ se staly týmy [[FK Dukla Banská Bystrica]] (sestup z [[Fortuna liga 2014/15|Fortuna ligy]]) a dva vítězové regionálních skupin 3. ligy - [[OFK Dunajská Lužná]] a [[FK Iskra Borčice]]. Ve skupině východ se nováčky se staly týmy [[FC VSS Košice]] (administrativní sestup z [[Fortuna liga 2014/15|Fortuna ligy]]) a dva vítězové regionálních skupin 3. ligy - [[OFK Teplička nad Váhom]] a [[FK Spišská Nová Ves]]. Místo zrušeného košického B-mužstva ve východní skupině obsadil druhý tým východní skupiny třetí ligy [[FK Haniska]].
Nováčky ve skupině západ se staly týmy [[FK Dukla Banská Bystrica]] (sestup z [[Fortuna liga 2014/15|Fortuna ligy]]) a dva vítězové regionálních skupin 3. ligy - [[OFK Dunajská Lužná]] a [[TJ Iskra Borčice]]. Ve skupině východ se nováčky se staly týmy [[FC VSS Košice]] (administrativní sestup z [[Fortuna liga 2014/15|Fortuna ligy]]) a dva vítězové regionálních skupin 3. ligy - [[OFK Teplička nad Váhom]] a [[FK Spišská Nová Ves]]. Místo zrušeného košického B-mužstva ve východní skupině obsadil druhý tým východní skupiny třetí ligy [[FK Haniska]].


== Systém soutěže ==
== Systém soutěže ==

Verze z 23. 4. 2016, 17:02

DOXXbet liga 2015/16
Země SlovenskoSlovensko Slovensko
Informace
Ročník 23. ročník

V soubojích 23. ročníku 2. slovenské fotbalové ligy 2015/16 (sponzorským názvem DOXXbet liga) se utká dohromady 24 týmů.

Nováčky ve skupině západ se staly týmy FK Dukla Banská Bystrica (sestup z Fortuna ligy) a dva vítězové regionálních skupin 3. ligy - OFK Dunajská Lužná a TJ Iskra Borčice. Ve skupině východ se nováčky se staly týmy FC VSS Košice (administrativní sestup z Fortuna ligy) a dva vítězové regionálních skupin 3. ligy - OFK Teplička nad Váhom a FK Spišská Nová Ves. Místo zrušeného košického B-mužstva ve východní skupině obsadil druhý tým východní skupiny třetí ligy FK Haniska.

Systém soutěže

Mužstva ve skupinách odehrají každý s každým 22 kol v základní části, přičemž šest nejlepších mužstev v základní části postoupí do celoslovenské nadstavbové části, v které odehrají dvanáct zápasů (doma - venku) s postupujícími mužstvy druhé skupiny. Do finální tabulky se počítají pouze zápasy proti týmům, které hrají celoslovenskou nadstavbovou část. Vítěz postupuje přímo do nejvyšší soutěže. Mužstva, která v základní části skončila na 7. až 12. místě, odehrají mezi sebou dalších deset zápasů. Kluby, které pak skončí na posledních dvou místech, automaticky sestupují do nižší soutěže.

Odkazy

Reference

V tomto článku byl použit překlad textu z článku 2015–16 2. Liga (Slovakia) na anglické Wikipedii.

Externí odkazy