Weber-Stephen: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
vytvoření stránky
 
citace
Řádek 17: Řádek 17:
# Lisování – Ocelové výlisy jsou tlakem několika set tun vtlačeny do forem. Vznikne tak koule složená z kotle a poklopu. Tento tvar má společnost registrovaný a je chráněn patentovým právem.
# Lisování – Ocelové výlisy jsou tlakem několika set tun vtlačeny do forem. Vznikne tak koule složená z kotle a poklopu. Tento tvar má společnost registrovaný a je chráněn patentovým právem.
# Sváření - Jednotlivé součásti grilu jsou svařené
# Sváření - Jednotlivé součásti grilu jsou svařené
# Nanesení porcelánové vrstvy smaltu – Za sucha je rovnoměrně nanášena vrstva černého porcelánového prášku, která je při 870°C vypálena ve vysoké peci. Na tuto vrstvu je nanesena další barevná porcelánová vrstva.
# Nanesení porcelánové vrstvy smaltu – Za sucha je rovnoměrně nanášena vrstva černého porcelánového prášku, která je při 870°C vypálena ve vysoké peci. Na tuto vrstvu je nanesena další barevná porcelánová vrstva.<ref>{{Citace elektronické monografie|příjmení = |jméno = |titul = Jak se vyrábí kotlový gril Weber?|url = http://www.supergrily.cz/proc-gril-weber-a34|vydavatel = |místo = |datum vydání = }}</ref>


== Reference ==
== Reference ==
<ref name=""Jak se vyrábí kotlový gril Weber?"">{{Citace elektronické monografie
| url = http://www.supergrily.cz/proc-gril-weber-a34
}}</ref>

Verze z 7. 5. 2015, 10:50

Společnost Weber-Stephen Products (známá jako Weber nebo Weber grily) je světovým výrobcem kotlových grilů, které v roce 1952 její zakladatel Stephen Weber vynalezl. Dnes má společnost pobočky ve více než 40 zemích světa.

Historie

Společnost byla založena 8. května 1893 pod názvem Weber Bros. Metal Works. Její zakladatel George Stephen Sr. jako první přišel s nápadem kotlového grilu, který se dostal do prodeje v roce 1952. Po jejich masovém úspěchu na trhu odkoupil celkový podíl ve společnosti a stal se jediným vlastníkem společnosti. V návaznosti na tuto událost byla společnost přejmenována na Weber-Stephen Products Co.

V roce 1989 společnost otevřela svůj první gril bar a postupně rozšiřovala jejich síť. Dnes jsou již restauranty samostatnou společností.

V roce 2004 koupila společnost svého konkurenta Ducane.

Nabídka

Společnost nabízí tři základní typy grilů:

  • Grily na dřevěné uhlí
  • Plynové grily
  • Elektrické grily

Postup výroby

  1. Lisování – Ocelové výlisy jsou tlakem několika set tun vtlačeny do forem. Vznikne tak koule složená z kotle a poklopu. Tento tvar má společnost registrovaný a je chráněn patentovým právem.
  2. Sváření - Jednotlivé součásti grilu jsou svařené
  3. Nanesení porcelánové vrstvy smaltu – Za sucha je rovnoměrně nanášena vrstva černého porcelánového prášku, která je při 870°C vypálena ve vysoké peci. Na tuto vrstvu je nanesena další barevná porcelánová vrstva.[1]

Reference

  1. Jak se vyrábí kotlový gril Weber? [online]. Dostupné online.