Tamilové: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
m ref.
Tamilové jsou hinduisté, ne hindové. Hindové jsou obyvatelé Indie, hinduisté jsou vyznavači hinduismu.
Řádek 49: Řádek 49:
| poznamky =
| poznamky =
}}
}}
'''Tamilové''' jsou [[etnikum|etnická skupina]], jejichž domovinou je oblast jihoindického [[Tamilnádu]] a severní oblasti [[Cejlon]]u. Jazykem Tamilů je [[tamilština]], z většiny jsou to hinduisté, menšinu tvoří muslimové a křesťané. Komunity Tamilů jsou roztroušeny po celém světě. 88 % Tamilů jsou hindové, 5 % tvoří muslimové a 6 % křesťané. Většina křesťanů je římskými katolíky.
'''Tamilové''' jsou [[etnikum|etnická skupina]], jejichž domovinou je oblast jihoindického [[Tamilnádu]] a severní oblasti [[Cejlon]]u. Jazykem Tamilů je [[tamilština]], z většiny jsou to hinduisté, menšinu tvoří muslimové a křesťané. Komunity Tamilů jsou roztroušeny po celém světě. 88 % Tamilů jsou hinduisté, 5 % tvoří muslimové a 6 % křesťané. Většina křesťanů je římskými katolíky.


== Reference ==
== Reference ==

Verze z 2. 4. 2014, 15:40

Šablona:Infobox etnické skupiny Tamilové jsou etnická skupina, jejichž domovinou je oblast jihoindického Tamilnádu a severní oblasti Cejlonu. Jazykem Tamilů je tamilština, z většiny jsou to hinduisté, menšinu tvoří muslimové a křesťané. Komunity Tamilů jsou roztroušeny po celém světě. 88 % Tamilů jsou hinduisté, 5 % tvoří muslimové a 6 % křesťané. Většina křesťanů je římskými katolíky.

Reference


Šablona:Link FA Šablona:Link GA