Seznam postav seriálu Hvězdná brána: Hluboký vesmír: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
doplnění, pracuje se
Řádek 14: Řádek 14:


===Matthew Scott===
===Matthew Scott===
'''Matthew Scott''' (ztvárněný hercem [[Brian J. Smith|Brianem J. Smithem]]) je nadporučík amerického letectva. Poté co byla napadena základna Ikaros, plukovník Everett Young nařídil Scottovi evakuovat základnu Hvězdnou bránou, na které Dr. Nicholas Rush vytočil namísto Země devítimístnou adresu lodi ''Destiny''. Po příchodu na palubu ''Destiny'', předal plukovník Young, který byl zraněn během evakuace, dočasně Scottovi velení. Když se Young uzdravil, Scott zůstal jako zástupce velitele a vedl týmy v misích.
{{Hlavní článek|Matthew Scott}}


Když mu byly čtyři roky, jeho rodiče zahynuli při autonehodě. Scott byl pak vychováván knězem, který se upil k smrti, když bylo Scottovi šestnáct let.
'''Matthew Scott''' (ztvárněný hercem [[Brian J. Smith|Brianem J. Smithem]]) je nadporučík [[USAF]]. Poté co byla napadena základna Ikaros, plukovník Everett Young nařizuje Scottovi evakuovat základnu Hvězdnou bránou, na které Dr. Nicholas Rush vytáčí namísto Země devítimístnou adresu lodi ''Destiny''. Po příchodu na palubu ''Destiny'', předává plukovník Young, který byl zraněn během evakuace, dočasně Scottovi velení. Když se Young uzdraví, Scott zůstává jako zástupce velitele a vede týmy na misích.


===Chloe Armstrongová===
===Chloe Armstrongová===
'''Chloe Armstrongová''' (ztvárněná herečkou [[Elyse Levesque]]) je 23 letá dcera amerického senátora Alana Armstronga, který zemřel ve druhém díle první epizody [[Air (Stargate Universe)|Air]], když zachránil posádku ''Destiny''. Senátor Armstrong vykonával politický dozor nad projektem Ikaros a Chloe se na základnu dostala jako jeho asistentka. Předtím studovala politologii na Harvard University.
{{Hlavní článek|Chloe Armstrongová}}

'''Chloe Armstrongová''' (ztvárněná herečkou [[Elyse Levesque]]) je 23 letá dcera amerického senátora Alana Armstronga, který zemřel ve druhém díle první epizody [[Air (Stargate Universe)|Air]], když zachránil posádku ''Destiny''. Senátor Armstrong vykonával politický dozor nad projektem Ikaros a Chloe se na základnu dostala jako jeho asistentka.


===Eli Wallace===
===Eli Wallace===
Řádek 31: Řádek 29:


===Tamara Johansenová===
===Tamara Johansenová===
'''Tamara Johansenová''' (ztvárněná herečkou [[Alaina Huffman|Alainou Huffmanovou]]) je nadporučíkem amerického letectva. Pochází ze skromných poměrů a snila o tom, že se stane lékařkou, ale nemohla si dovolit patřičné vzdělání. Proto si zvolila službu u vojenského letectva. Poté co Dr. Simms zemřel během útoku na základnu Ikaros, stala se jako jediná osoba na palubě ''Destiny'' s lékařským výcvikem, hlavní lékařkou expedice. Bojuje s nedostatkem znalostí a zkušeností při zacházení s těžce raněnými a nemocnými pacienty. Musí si také vystačit se skromnými zásobami léků a lékařského vybavení. V hierarchii velení na Destiny je třetím nejvyšším důstojníkem, po plukovníkovi Youngovi a poručíku Scottovi.
{{Hlavní článek|Tamara Johansenová}}

'''Tamara Johansenová''' (ztvárněná herečkou [[Alaina Huffman|Alainou Huffmanovou]]) je nadporučíkem [[USAF]]. Pochází ze skromných poměrů a snila ot tom, že se stane doktrkou medicíny, ale nemohla si dovolit lékařské vdělání. Proto si zvolila službu u vojenského letectva. Poté co Dr. Simms zemřel během útoku na základnu Ikaros, stala se jako jediná osoba na palubě ''Destiny'' s lékařským výcvikem, hlavní lékařkou expedice.


===Ronald Greer===
===Ronald Greer===
'''Ronald Greer''' (ztvárněný hercem [[Jamil Walker Smith|Jamilem Walkerem Smithem]]) je seržantem [[Námořní pěchota Spojených států amerických|americké námořní pěchoty]]. Greer sloužil v programu Hvězdné brány na základně Ikaros. Před útokem Luciánské Alliance na základnu, který vedl k evakuaci personálu na loď ''Destiny'', byl Greer uvězněn a čekal jej vojenský soud pro útok na plukovníka Telforda. Jeho velící důstojník, plukovník Everett Young, jej během útoku na základnu propustí s tím, že má považovat obvinění proti němu za stažená. Na palubě Destiny, slouží spolu s poručíkem Matthew Scottem, který byl pověřen plukovníkem Youngem, velet týmům na misích mimo loď. Jeho problémy se sebeovládáním souvisí podle dr. Rushe s tím, že pochází z chudých poměrů.
{{Hlavní článek|Ronald Greer}}

'''Ronald Greer''' (ztvárněný hercem [[Jamil Walker Smith|Jamilem Walkerem Smithem]]) je seržantem [[Námořní pěchota Spojených států amerických|Námořní pěchoty USA]]. Greer slouží v programu Hvězdné brány na základně Ikaros. Před útokem Luciánské Alliance na základnu, který vedl k evakuaci personálu na loď ''Destiny'', byl Greer uvězněn a čekal jej vojenský soud pro útok na plukovníka Telforda.


===Camile Wrayová===
===Camile Wrayová===
'''Camile Wrayová''' (ztvárněná herečkou [[Ming-Na]]) byla ředitelkou lidských zdrojů na základně Ikaros a stála se nejvyšším členem [[IOA]] uvízlým na palubě lodi ''Destiny'', jednající jako civilní vůdce (ale stále podřízený plk. Youngovi v celkové hierarchii velení). Následkem toho, je Wrayová Youngův hlavní politický protivník se svou autoritou podporovanou vedením IOA na Zemi. Wrayová krátce převzala velení ''Destiny'' v epizodě ''[[Justice (Stargate Universe)|Justice]]'', když byl plukovník Young podezřelý z vraždy Seržanta Spencera. V epizodě ''[[Divided]]'' spolupracovala s Dr. Rushem při vedení civilního převratu proti armádnímu velení na lodi.
{{Hlavní článek|Camile Wrayová}}

'''Camile Wrayová''' (ztvárněná herečkou [[Ming-Na]]) byla ředitelkou lidských zdrojů na základně Ikaros a stává se nejvyšším členem [[IOA]] uvízlým na palubě lodi ''Destiny'', jednající jako civilní vůdce (ale stále podřízený plk. Youngovi v celkové hierarchii velení). Následkem toho, je Wrayová Youngův hlavní politický protivník se svou autoritou podporovanou vedením IOA na Zemi. Wrayová krátce převzala velení ''Destiny'' v epizodě ''[[Justice (Stargate Universe)|Justice]]'', když byl plukovník Young podezřelý z vraždy Seržanta Spencera. V epizodě ''[[Divided]]'' spolupracovala s Dr. Rushem při vedení civilního převratu proti armádnímu velení na lodi.



== Vedlejší postavy na Destiny==
== Vedlejší postavy na Destiny==
Řádek 70: Řádek 61:


===David Telford===
===David Telford===
'''David Telford''' (ztvárněný hercem [[Lou Diamond Philips]]em) je důstojník amerického letectva. Nezúčastnil se cesty na Destiny, ale byl zachráněn lodí Hammond a vrátil se na Zemi. Na Destiny se dostane pouze prostřednictvím komunikačních kamenů. V otázce velení si nerozumí s plukovníkem Youngem.


===Dale Volker===
===Dale Volker===

Verze z 9. 11. 2012, 02:43

Herci seriálu na festivalu Comic Con, 2009

Toto je seznam postav z kanadského sci-fi seriálu Hvězdná brána: Hluboký vesmír.

Hlavní postavy

Nicholas Rush

Hlavní článek: Nicholas Rush

Dr. Nicholas Rush (ztvárněný hrecem Robertem Carlylem) je odborník na Antickou technologii. Od úmrtí jeho manželky Glorie se stal více oddaný vědě. Byl vedoucím projektu Icarus. Jeho hlavní prioritou je prozkoumat tajemství devátého symbolu Hvězdné brány. Během útoku na základnu, Dr. Rush a Eli Wallace vyřeší jak vytočit devátý symbol a jsou odpovědni za poslání zbývajícího personálu základny Icarus na Antickou loď jménem Destiny. Tato loď je ve vzdálené galaxii není žádná možsnost se vrátit na Zemi. Dr. Rush je velmi posedlý s dokončením mise Destiny a nenechá se nikým zastavit.

Everett Young

Hlavní článek: Everett Young

Everett Young (ztvárněný hercem Louisem Ferreirou) je plukovníkem USAF. Youngovi je 40 let a byl ženatý s Emilií Youngovou. Jeho posádka byla přinucena projít skrze Hvězdnou bránu, aby nakonec uvízla na palubě Destiny. Jako nejsarší člen armády se stává velitelem na palubě Destiny.

Matthew Scott

Matthew Scott (ztvárněný hercem Brianem J. Smithem) je nadporučík amerického letectva. Poté co byla napadena základna Ikaros, plukovník Everett Young nařídil Scottovi evakuovat základnu Hvězdnou bránou, na které Dr. Nicholas Rush vytočil namísto Země devítimístnou adresu lodi Destiny. Po příchodu na palubu Destiny, předal plukovník Young, který byl zraněn během evakuace, dočasně Scottovi velení. Když se Young uzdravil, Scott zůstal jako zástupce velitele a vedl týmy v misích.

Když mu byly čtyři roky, jeho rodiče zahynuli při autonehodě. Scott byl pak vychováván knězem, který se upil k smrti, když bylo Scottovi šestnáct let.

Chloe Armstrongová

Chloe Armstrongová (ztvárněná herečkou Elyse Levesque) je 23 letá dcera amerického senátora Alana Armstronga, který zemřel ve druhém díle první epizody Air, když zachránil posádku Destiny. Senátor Armstrong vykonával politický dozor nad projektem Ikaros a Chloe se na základnu dostala jako jeho asistentka. Předtím studovala politologii na Harvard University.

Eli Wallace

Hlavní článek: Eli Wallace

Eli Wallace (ztvárněný hercem Davidem Blue) studoval na Massachusettském institutu technologie (MIT), ale odešel před dokončením studií. Před tím než vstoupil do SGC, byl Eli Wallace bez práce a trávil nejvíce času hraním videoher, nejčastěji hru Prometheus. Přitom žil se svou matkou, Maryann Wallace, diplomovanou zdravotní sestrou, která byla infikována virem HIV při napadení narkomanem. Eliho matka nemá dostatek financí na adekvátní ošetření až dokud Vojenské letectvo nezačne platit za její ošetření na oplátku za Eliho připojení k projektu Ikaros.

V úvodní epizodě seriálu, Eli vyřeší problém ve hře Prometheus, který byl ve skutečnosti matematická úloha z Antické databáze. Kvůli tomuto úspěchu, dostal Eli možnost připojit se k projektu Ikaros a pomoci Dr. Rushovi vyřešit záhadu devátého symbolu Hvězdné brány. Později se Eli dostává na Antickou loď Destiny jako součást skupiny uprchlíků, kteří prchají před útokem Luciánské aliance. Krátce po příchodu na Destiny, Eli nalézá "létající kamerové koule", které nazval "KINA" (v podstatě pokročilá Antická verze sondy MALP používaná v SGC). Eli zaznamenává mnoho vzájemných vztahů a osobních svědectví posádky pro dokumentární film jako archív jejich cesty na palubě Destiny.

Tamara Johansenová

Tamara Johansenová (ztvárněná herečkou Alainou Huffmanovou) je nadporučíkem amerického letectva. Pochází ze skromných poměrů a snila o tom, že se stane lékařkou, ale nemohla si dovolit patřičné vzdělání. Proto si zvolila službu u vojenského letectva. Poté co Dr. Simms zemřel během útoku na základnu Ikaros, stala se jako jediná osoba na palubě Destiny s lékařským výcvikem, hlavní lékařkou expedice. Bojuje s nedostatkem znalostí a zkušeností při zacházení s těžce raněnými a nemocnými pacienty. Musí si také vystačit se skromnými zásobami léků a lékařského vybavení. V hierarchii velení na Destiny je třetím nejvyšším důstojníkem, po plukovníkovi Youngovi a poručíku Scottovi.

Ronald Greer

Ronald Greer (ztvárněný hercem Jamilem Walkerem Smithem) je seržantem americké námořní pěchoty. Greer sloužil v programu Hvězdné brány na základně Ikaros. Před útokem Luciánské Alliance na základnu, který vedl k evakuaci personálu na loď Destiny, byl Greer uvězněn a čekal jej vojenský soud pro útok na plukovníka Telforda. Jeho velící důstojník, plukovník Everett Young, jej během útoku na základnu propustí s tím, že má považovat obvinění proti němu za stažená. Na palubě Destiny, slouží spolu s poručíkem Matthew Scottem, který byl pověřen plukovníkem Youngem, velet týmům na misích mimo loď. Jeho problémy se sebeovládáním souvisí podle dr. Rushe s tím, že pochází z chudých poměrů.

Camile Wrayová

Camile Wrayová (ztvárněná herečkou Ming-Na) byla ředitelkou lidských zdrojů na základně Ikaros a stála se nejvyšším členem IOA uvízlým na palubě lodi Destiny, jednající jako civilní vůdce (ale stále podřízený plk. Youngovi v celkové hierarchii velení). Následkem toho, je Wrayová Youngův hlavní politický protivník se svou autoritou podporovanou vedením IOA na Zemi. Wrayová krátce převzala velení Destiny v epizodě Justice, když byl plukovník Young podezřelý z vraždy Seržanta Spencera. V epizodě Divided spolupracovala s Dr. Rushem při vedení civilního převratu proti armádnímu velení na lodi.

Vedlejší postavy na Destiny

Darren Becker

Darren Becker (ztvárněný hercem Jeffreyem Bowyer-Chapmanem) pracoval v jídelně na základně Ikaros a uvízl spolu s ostatními na Antické lodi Destiny. Jeho hlavní povinností je rozdělit jídlo a vodu mezi posádku. Byl jedním z vybraných lidí v loterii, kteří mohli přežít předpokládané zničení Destiny, když loď ledtěla do hvězdy. Naštěstí to byl planý poplach a Becker se vrátil zpět na loď opět sloužit v jídelně.

Adam Brody

Robert Caine

Curtis

Jeremy Franklin

Vanessa James

Andrea Palmer

Lisa Park

Hunter Riley

Spencer

David Telford

David Telford (ztvárněný hercem Lou Diamond Philipsem) je důstojník amerického letectva. Nezúčastnil se cesty na Destiny, ale byl zachráněn lodí Hammond a vrátil se na Zemi. Na Destiny se dostane pouze prostřednictvím komunikačních kamenů. V otázce velení si nerozumí s plukovníkem Youngem.

Dale Volker

Alan Armstrong

Vedlejší postavy na Zemi

Carl Strom

Emily Young

Šablona:Hvězdná brána - témata