Cena Tony: Porovnání verzí

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Smazaný obsah Přidaný obsah
WikitanvirBot (diskuse | příspěvky)
m r2.7.1) (robot přidal: uk:Тоні (премія)
m →‎Poznámka: drobnost
Řádek 7: Řádek 7:


==Poznámka==
==Poznámka==
Jejím faktickým mimobroadwayským doplňkem je obdobná divadelní [[Cena Obie]]. Obě tyto ceny jsou českou obdobou [[Cena Thálie|Ceny Thálie]],<ref name="musical"/> britskou obdobou této ceny je [[Cena Laurence Oliviera]].
Jejím faktickým mimobroadwayským doplňkem je obdobná divadelní [[Cena Obie]]. Obě tyto ceny jsou českou obdobou [[Cena Thálie|Ceny Thálie]],<ref name="musical"/> britskou obdobou této ceny je [[Cena Laurence Oliviera]], francouzskou pak [[Moliérova cena]].


== Odkazy ==
== Odkazy ==

Verze z 26. 3. 2011, 08:30

Tony Award (česky: Cena Tony), celým názvem Antoinette Perry Awards (česky: Cena Antoinette Perry) je cena udílená každoročně od roku 1947 vybranými pracovníky divadel a novináři v různých oblastech divadla, muzikálu a činohry.[1] Udílí se v celkem 21 kategoriích a cenu mohou získat pouze představení či herci z Broadwaye.[1]

Poznámka

Jejím faktickým mimobroadwayským doplňkem je obdobná divadelní Cena Obie. Obě tyto ceny jsou českou obdobou Ceny Thálie,[1] britskou obdobou této ceny je Cena Laurence Oliviera, francouzskou pak Moliérova cena.

Odkazy

Poznámky

  1. a b c Abba ostrouhala aneb Americké Ceny Thálie rozdány po padesátéšesté! [online]. Musical [cit. 2008-12-24]. Dostupné online. 

Externí odkazy

Šablona:Pahýl - divadlo