Silvaecultura tropica et subtropica

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Silvaecultura tropica et subtropica
Datum založení1969
Datum zániku1988
Jazykčeština
Země původuČeskoslovenskoČeskoslovensko Československo
Klíčové osoby
VydavatelČeská zemědělská univerzita v Praze
Odkazy
ISSN0139-9616
OCLC476017312
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Silvaecultura tropica et subtropica byl odborný časopis z oblasti lesního hospodářství vydávaný mezi lety 1969–1988 na půdě Vysoké školy zemědělské v Praze (VŠZ), dnes České zemědělské univerzity v Praze. Časopis se zabýval různými aspekty lesního hospodářství, hlavně entomologií a ochranou rostlin, lesním hospodářstvím a šlechtěním a školkařstvím. Byl vydáván Výzkumným lesnickým ústavem při VŠZ v Praze (vydavatel se s časem měnil) v angličtině s resumé v ostatních světových jazycích včetně češtiny. Celkem vyšlo 12 čísel a náklad činil 300-600 výtisků za číslo ve formátu B4. Byl distribuován do celého světa a obsahoval články českých expertů působících na rozvojových projektech v cizině a také závěry výzkumných zpráv vědců z oboru.

Podobným časopisem, který vznikl na půdě VŠZ v Praze byl pro obor zemědělství časopis s  názvem Agricultura tropica et subtropica, který vychází čtvrtletně do současnosti.

Literatura[editovat | editovat zdroj]

  • ERICH, Václav. Přínos českých lesníků v poznání a rozvoji světového tropického a subtropického lesnictví. Praha: Fakulta lesnická a environmentální, Česká zemědělská univerzita v Praze, 2007. ISBN 978-80-213-1655-3.