Channel Tres

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Sheldon Young)
Channel Tres
Základní informace
Narození26. května 1991 (32 let)
Compton
Povoláníraper a hudebník
Nástrojehlas
Webwww.channeltres.net
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Channel Tres, vlastním jménem Sheldon Young, (* 26. května 1991 Compton) je americký rapper a producent.

Vyrůstal v rodné Kalifornii, ale ve dvaceti letech se odstěhoval do Oklahomy, kde studoval hudbu.[1] Později se vrátil do Kalifornie.[2] V mládí doprovázel kostelní sbor hrou na bicí. Do širšího povědomí se dostal v roce 2018 s písní „Controller“ ze svého debutového EP Channel Tres. Další EP vyšlo v následujícím roce pod názvem Black Moses a obsahuje mj. píseň „Black Moses“ s hostujícím rapperem JPEGMafia.[3] V písni „Fuego“, která vyšla na jeho třetím EP I Can't Go Outside, hostuje Tyler, the Creator. Sám hostoval například na nahrávkách hudebníků Tokimonsta („Naked“), SG Lewis („Impact“) a Flight Facilities („Lights Up“). Rovněž se věnuje tvorbě remixů; remixoval například písně „Late Night Feelings“ (Mark Ronson), „Earfquake“ (Tyler, the Creator) a „Hit the Back“ (King Princess).

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. SMITH, Thomas. Channel Tres’ brand of soulful house has made him LA’s new dance king [online]. NME, 2018-12-03 [cit. 2022-03-09]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. RODRIGUEZ, Krystal. Compton-Raised Channel Tres Is Taking His West Coast-Inspired Dance Music Worldwide [online]. Billboard, 2019-08-15 [cit. 2022-03-09]. Dostupné online. (anglicky) 
  3. Channel Tres [online]. Ones to Watch [cit. 2022-03-09]. Dostupné online. (anglicky)