Přeskočit na obsah

Rosny – Bois-Perrier (stanice metra v Paříži)

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rosny – Bois-Perrier
StátFrancieFrancie Francie
MěstoRosny-sous-Bois Rosny-sous-Bois
Síť metrapařížské metro
Vznik13. června 2024
DopravceRATP
Linky
Externí odkazy
Zeměpisné souřadnice
Map
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Rosny – Bois-Perrier je stanice pařížského metra, která leží ve městě Rosny-sous-Bois východně od Paříže. Je umístěna u železničního nádraží, kde bude možný přestup na linku RER E. Zprovozněna byla 13. června 2024[1] a jedná se o konečnou stanicí linky 11. V následujících letech[kdy?] se zde má napojit budoucí linka 15. Stanice se nachází na povrchu, samotné kolejiště je však umístěno pod zemí.

Linka 11 by měla být následně prodloužena dále na východ do stanice Noisy – Champs a stanice Rosny – Bois-Perrier se stane běžnou přestupní stanicí.[2]

Název stanice je odvozen od blízké železniční stanice.

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Rosny-Bois-Perrier (métro de Paris) na francouzské Wikipedii.

  1. DE SORTIRAPARIS, Caroline. Metro line 11: Extension inaugurated this Thursday, June 13. Sortiraparis [online]. 2024-06-11 [cit. 2024-06-19]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. (francouzsky) Le Grand Paris nouveau est arrivé et toutes les lignes de métro seront réalisées, promet Jean-Marc Ayrault Archivováno 18. 5. 2015 na Wayback Machine.

Externí odkazy

[editovat | editovat zdroj]
← směr Châtelet Metro v PařížiLinka 11 směr Rosny – Bois-Perrier
Coteaux Beauclair Rosny – Bois Perrier

ChâteletHôtel de VilleRambuteauArts et MétiersRépubliqueGoncourtBellevillePyrénéesJourdainPlace des FêtesTélégraphePorte des LilasMairie des LilasSerge GainsbourgRomainville – CarnotMontreuil – HôpitalLa DhuysCoteaux BeauclairRosny – Bois-Perrier