Reservation Road

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Reservation Road
Původní názevReservation Road
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
Jazykangličtina
Délka102 minut
ŽánrDrama / Thriller
ScénářJohn Burnham Schwartz
Terry George
RežieTerry George
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleJoaquin Phoenix
Mark Ruffalo
Jennifer Connelly
Mira Sorvino
ProdukceDean Leavitt
Gina Resnick
Nick Wechsler
A. Kitman Ho
HudbaMark Isham
KameraJohn Lindley
StřihNaomi Geraghty
Výroba a distribuce
PremiéraSpojené státy americké 19. října 2007
DistribuceFocus Features
Tržby1 783 190 USD
Reservation Road na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Reservation Road je americký film z roku 2007 režiséra Terryho George natočený podle stejnojmenné knihy Johna Burnhama Schwartze, který ji spolu s Georgem adaptoval do podoby filmového scénáře. Hlavní postavy v podání Joaquina Phoenixe a Marka Ruffala se ve filmu vyrovnávají s následky autonehody, při které vinou jednoho zemřel syn druhého.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Dwight Arno je právní zástupce rozvedený s Ruth, která má v poručnictví jejich syna Lucase. Dwight ho může navštěvovat. Dwight jede s Lucasem z baseballového zápasu, když mu zavolá Ruth a oznámí mu, že má zpoždění. Dwight proto potom spěchá, protože má strach, že ztratí právo Lucase navštěvovat. V jednu chvíli ztratí kontrolu nad vozidlem a srazí malého chlapce Joshe Learnera, který stál u silnice. Přestože je si srážky vědom, odjede. Lucasovi, který má lehké zranění, otec tvrdí, že narazili do kmene stromu. Dwight se později ve zprávách dozví, že chlapec zemřel. Snaží se potom zahladit důkazy, které by ho mohly usvědčit.

Po počátečním šoku z nehody se Joshova matka Grace snaží najít způsob jak pokračovat v životě, zatímco její manžel Ethan je posedlý nalezením viníka a je naštvaný na policii kvůli tomu, že nepokročila ve vyšetřování. Ethan se nakonec rozhodne najmout právníka. Ukáže se, že tímto právníkem je Dwight. Oba se pak potkají také v soukromém životě - Ethanova dcera Ruth chodí na hodiny klavíru k Dwightově bývalé manželce Ruth.

Ethan časem přijde na to, že pachatelem je Dwight. Aby se mu pomstil a z obavy z toho, že Dwight bude odsouzen pouze na krátkou dobu, si Ethan koupí zbraň a jede ke Dwightovi domů, aby ho zabil. Ethan na Dwighta zamíří a ten, aby ochránil Lucase, který je zrovna u něj, prosí, aby šli ven. Ethan naloží Dwighta do kufru u auta a odveze ho na vzdálené místo, kde ho chce zastřelit. Díky Ethanově emocionálnímu stavu a váhání se podaří Dwightovi zbraně zmocnit a zamíří jí na Ethana, pak jí ale míří na sebe. Ethan vidí, že Dwight cítí kvůli nehodě zármutek, a rozhodne se ho tam nechat osamotě. Film končí, když se Lucas dívá na nahrávku, kde se Dwight přiznává k tomu, co udělal a vše synovi vysvětluje. Dwight měl v plánu se udat.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Joaquin Phoenix Ethan Learner
Mark Ruffalo Dwight Arno
Jennifer Connelly Grace Learnerová
Mira Sorvino Ruth Wheldonová
Elle Fanning Emma Learnerová
Eddie Alderson Lucas Arno
Sean Curley Josh Learner

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Reservation Road na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]