PussyWalk

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
PussyWalk
Platformywebový prohlížeč
Android
iOS
Datum vydáníprosinec 2014
Žánrarkáda
Herní módvideohra pro jednoho hráče
Některá data mohou pocházet z datové položky.

PussyWalk je satirická počítačová hra, která paroduje českého prezidenta Miloše Zemana, její první díl vznikl 21. prosince 2014. Autory hry jsou Václav Krbůšek, Vietsky, Jiří Váňa, Vojtěch Šmíd a Zoltán Páll. K 25. prosinci 2014 ji mělo mít dohráno 100 000 lidí.[1][2][2]

Hratelnost[editovat | editovat zdroj]

Hráč ovládá postavu Miloše Zemana s virózou a jeho cílem je dojít ke korunovačním klenotům. Při cestě sbírá ochranu proti zimní viróze a tím si zároveň zvyšuje počet životů. Přitom musí dávat pozor, aby neupadl. Dále musí překonávat překážky jako např. schod, autíčka na zemi či ropa z rozlitého barelu. Řada věcí ve hře poukazuje na různá faux pas českého prezidenta (například hudba je složena z kritizovaných výroků). Další takovou věcí je nápis na barelu - Rusoil, což je odkaz na Lukoil.[3] Pokud se Miloš Zeman dostane ke korunovačním klenotům, následně je vyhozen a tím hra končí. Hráč má povinnost se podepsat na tabuli vítězů. Po hře se odemyká herní režim (tzv. "Loutkový" režim), kde s Milošem Zemanem děláte různé kusy díky počítačové myši.

PussyWalk II[editovat | editovat zdroj]

22. prosince 2017 vyšla hra PussyWalk II, dostupná na stejných stránkách jako první díl. Princip hry je stejný, úkolem tentokrát je dojít s Milošem Zemanem z jeho bytu k urně a cestou vyzvednou "Čtveráčka" (Jiří Ovčáček). Poté, co se Miloš Zeman dostane až k urně, objeví se oblak popela a obrazovka s výzvou, aby hráči také k urně došli, čímž je myšlena urna volební v prezidentských volbách 2018, které se konaly měsíc po vydání hry.

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]