Prague Twenty

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Prague Twenty (P20) byla obecně prospěšná společnost, jež byla založena v roce 2009, dvacet let po pádu komunismu ve střední a východní Evropě. Prvotní náplní její činnosti bylo pořádání konferencí, odborných přednášek a jiných vzdělávacích akcí v oblasti politiky, společenských věd a kultury, za účasti zahraničních i domácích odborníků. Výběr témat jednotlivých konferencí sledoval především otevřené otázky vývoje české společnosti, ale i problematiku dalšího rozvoje Evropské unie, otázek mezinárodní politiky a dalších zásadních společenských témat, významných především pro oblast střední a východní Evropy.

Zakladatelem Prague Twenty byl Vladimír Dlouhý, ředitelkou pak Petra Roiková. V čele Prague Twenty stojí správní rada, kontrolním orgánem je dozorčí rada.

Členové správní rady Prague Twenty[editovat | editovat zdroj]

Členové dozorčí rady Prague Twenty[editovat | editovat zdroj]

Akce Prague Twenty[editovat | editovat zdroj]

Společnost Prague Twenty chce být místem, kde se budou střetávat a konfrontovat různé názory, prezentované přednášejícími z různých oblastí Evropy a světa, ale též předními českými řečníky. Cílem těchto akcí je zvýšit kvalitu diskuse a prohloubit poznání daných témat v české společnosti, s pozitivním dopadem na politický život v naší zemi. Dosavadních akcí Prague Twenty se coby řečníci zúčastnily různé osobnosti světové politiky, ekonomie, finančnictví a dalších oblastí, namátkou Mario Monti[1], Martin Feldstein [2], Jacob A. Frenkel či Sergej Karaganov; z českých osobností například Václav Klaus[3], Miroslav Singer nebo Zdeněk Tůma.

Reference[editovat | editovat zdroj]