Potok Przemysłowy

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Potok Przemysłowy
Chybí zde svobodný obrázek
Základní informace
SvětadílEvropa
Pramen
Ústí
Protéká
Wielki Kack, Mały Kack, (Gdyně, Pomořské vojvodství), PolskoPolsko Polsko
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Potok Przemysłowy je potok ve městě Gdyně v Pomořském vojvodství, v Polsku, který patří do povodí řeky Kacza a úmoří Baltského moře.

Popis toku[editovat | editovat zdroj]

Potok Przemysłowy pramení v mokřadech přírodní rezervace Jezioro Kackie na hranici jižní části Trojměstského krajinného parku (Trójmiejski Park Krajobrazowy) jihovýchodně od kopce Lisia Góra v gdyňské čtvrti Wielki Kack. Potok nejprve teče podél železniční trati severovýchodním směrem a pod sídlištěm Sopocka Brama se dostává do obydlených oblastí Wielki Kack a Mały Kack, míjí nádraží Gdynia Karwiny a podtéká silnici (ulice Wielkopolska). Následně se potok stáčí k severu, opouští obydlené oblasti a vstupuje do severní části Trojměstského krajinného parku, kde tvoří jeho hranici. Pak opouští Trojměstský krajinný park, protéká mezi obytnou zónou a vodojemem a vlévá se zprava do řeky Kacza. Část koryta potoka je regulovaná.[1][2][3][4]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

Podél části toku vedou turistické stezky a cyklostezka.

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. kacza – najdłuższa z rzek sieci hydrograficznej gdyni. studylibpl.com [online]. [cit. 2021-10-12]. Dostupné online. (anglicky) 
  2. Zwiedzanie Jeziora Kackiego. Oficjalny serwis internetowy miasta Gdynia [online]. [cit. 2021-10-12]. Dostupné v archivu pořízeném dne 2021-10-28. (polsky) 
  3. O użytku. Oficjalny serwis internetowy miasta Gdynia [online]. [cit. 2021-10-12]. Dostupné online. (polsky) 
  4. Mapa szlaków turystycznych w górach. Planowanie i kalkulator tras. mapa-turystyczna.pl [online]. [cit. 2021-10-12]. Dostupné online. (polsky) 

Související články[editovat | editovat zdroj]