paraZOO

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
paraZOO
Abstraktní plastika vítá návštěvníky vlašimské ParaZOO.
Abstraktní plastika vítá návštěvníky vlašimské ParaZOO.
StátČeskoČesko Česko
MěstoVlašim
ZakladatelČSOP Vlašim
Datum založení2. června 2012
Ředitel(ka)Ing. Pavel Pešout
Vyhledávané druhyvydra říční, rys ostrovid, krkavec velký, ovce ouessantská
ČlenstvíNSS
Souřadnice
paraZOO
paraZOO
Oficiální webové stránky

paraZOO je expozice Záchranné stanice pro živočichy ČSOP Vlašim. Byla otevřena v červnu roku 2012. Leží v centru Vlašimi a jsou zde chováni zástupci volně žijících živočichů České republiky (například vydra, rys, kuna, výři, krkavci, čápi, nejrůznější dravci a řada dalších), kteří byli přijati do Záchranné stanice, avšak pro trvalé následky zranění již nemohou být vypuštěni zpět do volné přírody. Pomocí jejich příběhů se zde návštěvníci mohou seznámit s důvody zraňování zvířat v krajině a naučit se, jak zvířatům v přírodě pomáhat. Součástí zahrady je také expozice ptačích budek a uměle vytvořených úkrytů pro živočichy vhodných k oživení zahrad, ptačích siluet či expozice nástrah číhajících na živočichy v přírodě s radami jak zraňování živočichů předcházet.

Činnost[editovat | editovat zdroj]

paraZOO nabízí zájemcům z řad škol ekologické výukové programy zaměřené na chovaná zvířata. Dále je možné navštívit paraZOO s průvodcem a absolvovat komentovanou prohlídku areálu. Pro děti a rodiny je k dispozici dětský koutek, občerstvení a možnost zakoupení suvenýrů.

Doprava[editovat | editovat zdroj]

paraZOO se nachází ve Vlašimi nedaleko bájné hory Blaník. Město leží přibližně 60 km jižně od Prahy. Z Prahy se do Vlašimi dostanete autobusem z autobusového nádraží u stanice metra C Roztyly nebo vlakem z Hlavního nádraží s přestupem v Benešově u Prahy. Při využití osobního automobilu je sjezd na Vlašim na 49. kilometru dálnice D1.

Fotogalerie ParaZOO[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]