Olga Chabr Grillová

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Olga Chabr Grillová
Narození9. července 1989 (34 let)
Povoláníobchodnice, developer a hoteliér
ChoťJan Chabr[1]
RodičeIvana Tykač[1]
PříbuzníIvana Hronová (sourozenec)
Některá data mohou pocházet z datové položky.
Chybí svobodný obrázek.

Olga Chabr Grillová je česká podnikatelka a developerka. Pohybuje se v oblasti hotelnictví a realit,podniká však také v lesnictví a v dalších oblastech. Je dcerou miliardářů Pavla a Ivany Tykačových, jejím manželem je pražský politik a podnikatel Jan Chabr.

Kariéra[editovat | editovat zdroj]

Studovala ekonomii na univerzitě v Utrechtu a finance na International University of Monaco.[2] V minulosti pracovala v New Yorku a na dalších místech, posléze se ale vrátila do Prahy. Několik let pracovala jako konzultantka v české pobočce společnosti Ernst & Young, kolem začátku roku začal působit ve firmě Empirent svojí matky. V této firmě se věnuje především úpravám a následným krátkodobým i dlouhodobým pronájmům luxusních apartmánů převážně v centrální části Prahy. Vedle toho se v Praze věnuje také developmentu.[3][4]

Se svojí sestrou Ivanou Hronovou spolupracovala na vývoji aplikace zastřešující služby pro cestovatele, se kterou se snažila neúspěšně vstoupit na trh v USA.[3][2] Aplikace v současné době na Americkém app storu není aktivní. Nyní se tak tato společnost Travel a la Carte a.s. soustředí na čerpání dotací (viz Hlídač státu https://www.hlidacstatu.cz/hledat?q=ico:05560772) a služby cestovatelům na míru s nejasnými objemy obchodů.

Vlastní také společnost I.H.Farm věnující se lesnictví v Severních Čechách.[5]

Osobní život[editovat | editovat zdroj]

Je dcerou české podnikatelky Ivany Tykač a nevlastní dcerou miliardáře Pavla Tykače. Pravděpodobně v roce 2020 se vdala za podnikatele a toho času pražského radního pro majetek Jana Chabra.[6]

Mezi její koníčky patří cestování, myslivost a jóga.[3]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Deník N. Praha: N media a.s..
  2. a b Ivana Tykač investuje do cestovní all-in-one aplikace, vymyslely ji její dcery. Forbes [online]. 2018-07-02 [cit. 2021-03-09]. Dostupné online. 
  3. a b c LIFE, Luxury Prague. Rychlá zpověď - dcera Ivany Tykač Olga Grillová: Místo zloděje zadrželi ve Vietnamu mě!. www.lp-life.cz [online]. [cit. 2021-03-09]. Dostupné online. 
  4. Designové byty v centru Prahy: Co znamená skutečný luxus v bydlení? | Elle.cz. www.elle.cz [online]. [cit. 2021-03-09]. Dostupné online. 
  5. Josef Patočka: Kácíme budoucnost. Sázením stromů Tykač zakrývá emise i holoseče v Krušnohoří. Deník Referendum [online]. [cit. 2021-03-09]. Dostupné online. 
  6. BÁRTOVÁ, Eliška Hradilková. Pozemky pro stavbu pražské sjezdovky jsou spojené s Tykačem. Na magistrátu se kvůli tomu bude řešit střet zájmů. Deník N [online]. 2021-03-08 [cit. 2021-03-09]. Dostupné online.