Oblivion Lost

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Oblivion Lost
VývojářGSC Game World
VydavateléSNS SNS: Russobit-M
Big Blue Box Studios
EngineX-Ray Engine
PlatformyMicrosoft Windows, Xbox
Datum vydánívývoj hry byl ukončen
27. března 2002
Žánrstřílečka z pohledu první osoby
Herní módysingleplayer, multiplayer
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Oblivion Lost je zrušená first-person počítačová střílečka, kterou připravovala ukrajinská vývojářská herní společnost GSC Game World. Hra měla fungovat na vlastním X-Ray enginu.[1] Vývoj herního enginu začala v roce 1999, herní obsah byl vytvořen v polovině roku 2000, oznámení hry proběhlo 13. listopadu 2001 a vydání bylo naplánována na 1. až 2. kvartál 2003. Vývoj hry byl zastaven z důvodu změny koncepce v únoru 2002, přičemž oznámení o konci vývoje hry proběhlo 27. března.

Děj[editovat | editovat zdroj]

Děj hry se měl odehrávat v daleké budoucnosti, ve které existují obrovské intergalaktické říše, mocné korporace, přičemž technologie dosahují neuvěřitelného vývoje. Syžet hry vypráví o nově objeveném způsobu přemisťování ve vesmíru pomocí hyperprostorostových tunelů, které spolu propojují konkrétní planety a umožňují cestovat do dříve neznámých světů. Skupina elitních vojáků, známých jako Stopaři (rusky Следопыты), měli tu čest stát se objeviteli. Hlavním úkolem hráče je prozkoumat nové planety a zjistit, zda jsou vhodné pro další kolonizaci.

Novináři si všimli velké podobnosti s filmem Hvězdná brána roku 1994.[1]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b SULIC, Ivan. Oblivion Lost [online]. Ziff Davis, 2002-04-02 [cit. 2017-03-04]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2017-03-04.