Miss České republiky 1994

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Miss České republiky 1994 je 6. ročník soutěže krásy Miss České republiky. Finálový večer, kde se o držitelce titulu Miss České republiky pro rok 1994 rozhodlo, se konal v sobotu 9. dubna 1994 v Hale Rondo v Brně.

Slavnostním večerem provázel moderátor Jan Rosák.

Na začátku bylo šest krajských kol. Z každého postoupily první tři dívky do celostátního finále. Finalistek tak bylo poprvé 18. Poprvé soutěž přenášela televizní stanice Nova . Přenos byl rozdělen na dvě hodinové části se zhruba půlhodinovou přestávkou. Tento dramaturgicky napínavý vysílací model se poté zachoval až do roku 1998. Po prvních dvou disciplínách, módní přehlídce a společné polce, postoupilo do dalších kol 12 soutěžících. Následovala volná disciplína a promenáda v plavkách. Moderátor nevěděl, které dívky postoupí a měl tudíž ztížené podmínky, nemohl se detailně připravit, protože nevěděl, které dívky se objeví na podiu. Finále bylo nezapomenutelné právě volnými disciplínami. Jedna finalistka předvedla vystoupení s živým hadem škrtičem, další předváděla na molu kouzla nebo se šermovalo. Do závěrečného superfinále, kterým bylo defilé ve velkých večerních róbách a rozhovor s porotci, postoupilo 6 nejúspěšnějších dívek. V dalších ročnících se od tohoto postupového způsobu volby upustilo, znovu byl zopakován až v letech 1999, 2000, 2001 a 2002. O titulu Miss Sympatie, který tento rok změnil název na Miss Press, aby se k původnímu názvu o dva roky později vrátil, tentokrát nerozhodovali novináři, ale poprvé čtenáři periodik, kde byly zveřejněny fotografie finalistek. Nejvíce hlasů získala Dagmar Vránová ze Zlína. Samotnou vítězkou celé soutěže se nakonec stala domácí Eva Kotulánová následovaná Kateřinou Vondrovou a Lenkou Beličkovou. Nutno dodat, že ani jedna nepatřila k favoritkám, protože všechny tři do finále postoupily až z druhého místa v krajských kolech.

Kontroverzní situace[editovat | editovat zdroj]

Nějaký muž v den finále intenzivně rozšiřoval fámu, že Miloš Zapletal už znal výsledky několik hodin před oficiálním vyhlášením.

Vítězky[editovat | editovat zdroj]

Finále soutěže se zúčastnilo celkem 18 dívek:

Miss Eva Kotulánová[editovat | editovat zdroj]

I. vicemiss Kateřina Vondrová[editovat | editovat zdroj]

II. vicemiss Lenka Belíčková[editovat | editovat zdroj]

Finalistky[editovat | editovat zdroj]

01. Hana Brettschneiderová
02. Hana Budínová
03. Nikola Dokoupilová
04. Jana Festová
05. Blanka Horáková
06. Monika Kaiserová
07. Jolana Kopicová
08. Sylva Krejčiříková
09. Nicol Lenertová
10. Blanka Liblinská
11. Jana Majerová
12. Karin Pavelková
13. Petra Stránilová
14. Kateřina Tesaříková
15. Dagmar Vránová

Umístění na mezinárodních soutěžích[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]