MiniZoo v parku Jacka Kuroně

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
MiniZoo w parku im. Jacka Kuronia
MiniZoo Kazimierz
StátPolskoPolsko Polsko
MěstoSosnowiec
Souřadnice
MiniZoo w parku im. Jacka Kuronia MiniZoo Kazimierz
MiniZoo w parku im. Jacka Kuronia
MiniZoo Kazimierz

MiniZoo w parku im. Jacka Kuronia, nazývaná také MiniZoo Kazimierz nebo česky lze přeložit jako MiniZoo v parku Jacka Kuroně, je minizoo v centrální části Parku im. Jacka Kuronia (park Jacka Kuroně) v městské části Kazimierz Górniczy města a městského okresu Sosnowiec (Sosnovec) v Polsku. Geograficky se také nachází v mezoregionu Wyżyna Katowicka ve Slezském vojvodství.[1][2]

Historie a popis minizoo[editovat | editovat zdroj]

MiniZoo, která vznikla ve 20. století a která patří mezi známá místa Sosnowce, nevystavuje žádná „vzácná“ zvířata. K vidě jsou pouze daňci, pštrosi, osli, lamy, kozy, pávi, klokani a domácí drůbež a domácí zvířata.[1][2][3][4]

Další informace[editovat | editovat zdroj]

MiniZoo je celoročně volně přístupná.

Galerie[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. a b Park Kuronia i minizoo w Sosnowcu. www.polskieszlaki.pl [online]. 2020-02-19 [cit. 2023-05-15]. Dostupné online. (polsky) 
  2. a b Mini Zoo w parku J. Kuronia w Sosnowcu. www.atrakcjedzieciece.pl [online]. [cit. 2023-05-15]. Dostupné online. (polsky) 
  3. Mini zoo w Sosnowcu pod okiem monitoringu. Trwa montaż kilkunastu kamer. wKatowicach.eu [online]. [cit. 2023-05-15]. Dostupné online. (polsky) 
  4. Mini Zoo im. Jacka Kuronia w Sosnowcu. Spacery małe i duże [online]. [cit. 2023-05-15]. Dostupné v archivu pořízeném z originálu dne 2023-05-15. (anglicky) 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]