Miluji tě k sežrání

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Miluji tě k sežrání
Původní názevJust Friends
Země původuSpojené státy americkéSpojené státy americké Spojené státy americké
KanadaKanada Kanada
NěmeckoNěmecko Německo
Jazykangličtina
Délka96 minut
ŽánrKomedie / Romantický
ScénářAdam 'Tex' Davis
RežieRoger Kumble
Obsazení a filmový štáb
Hlavní roleRyan Reynolds
Amy Smart
Anna Faris
Chris Klein
Chris Marquette
ProdukceChris Bender
HudbaJeff Cardoni
H. Scott Salinas
KameraAnthony B. Richmond
StřihJeff Freeman
Výroba a distribuce
PremiéraSpojené státy americké 23. listopadu 2005
Produkční společnostNew Line Cinema
DistribuceNew Line Cinema
Tržby50 817 508 USD
Miluji tě k sežrání na ČSFDKinoboxuIMDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Miluji tě k sežrání (orig. Just Friends) je americko-kanadsko-německá filmová romantická komedie z roku 2005 režiséra Rogera Kumblea V hlavních rolích se objevili Ryan Reynolds, Amy Smart a Anna Faris.

Děj[editovat | editovat zdroj]

V roce 1995 navštíví obézní žák střední školy Chris Brander absolventskou party své nejlepší kamarádky Jamie Palamino. Chris je do ní celou dobu tajně zamilovaný a konečně jí odhalil svoje city, když je napsal do její ročenky. Ale když se jí snaží ročenku vrátit, udeří ho Jamiin bývalý přítel Tim a přede všemi hlasitě přečte, co Chris napsal. Chris je veřejně poníženy a navíc Jamie jeho city neopětuje, místo toho mu dá pusu na tvář a řeknu mu, že ho miluje jako bratra. Jamie na své spolužáky křičí, ale Chris party opouští na kole, v slzách a přísahá, že opustí město a bude úspěšnější, než všichni ostatní.

O deset let později je Chris hezký a úspěšný muž s kariérou losangeleského hudebního producenta a pověstí sukničkáře. Krátce před Vánoci mu šéf přikáže vzít popovou zpěvačku Samanthu Jamesovou do Paříže, aby podepsala smlouvu s jejich společností. Chris to přijme, ale neochotně, protože dříve něco se sebestřednou Samanthou měl. Během letu do Paříže, Samantha způsobí požár na svém osobním letadle. Kvůli tomu musí nouzově přistát v New Jersey, nedaleko od Chrisova rodného města. Chris vezme Samanthu na noc do domu své matky a musí čelit rokům ponížení na střední škole a nevyřešeným citům k Jamie.

Když přijde do místního baru, setká se se svými starými přáteli, včetně Jamie, která pracuje jako barmanka. Chris se chce zbavit myšlenek na svou dávnou lásku, a tak plánuje, že se jí bude dvořit a svede ji. Objeví se ale řada problémů a Chris zjistí, že není schopen se s Jamie jen tak mít sex. Chris se při jednom rande zraní při hokeji a musí být převezen na pohotovost. Jamie se tam znovu setká se zdravotníkem Dustym Dinklemanem, spolužákem a šprtem, jenž byl také do Jamie zamilovaný.

Mezitím Chris nechá svého mladšího bratra Mikea dohlížet na Samanthu. Samantha ale začne žárlit, že ji Chris nechal kvůli Jamie. Věří totiž, že má s Chrisem vztah. V záchvatu vzteku Samantha zničí vánoční výzdobu Chrisovy rodiny. Když se Chris vrátí domů, navštíví ho Jamie. Chris ale stále není schopen udělat další krok ve svém plánu, a tak spolu pouze spí v jedné posteli.

Druhý den Chris potká Dustyho s dívkou a Dusty mu prozradí, že se chce s Jamie jen vyspat a pak ji odhodit. Chris se snaží Jamie varovat během dětského vánočního průvodu, ale místo toho zaútočí na Dustyho a hru tak zničí. Jamie od něj nechce nic slyšet. Když se Chris vrátí do Los Angeles, zjistí, že Jamie je pro něj ta pravá. Vrátí se proto do New Jersey a jde do Jamiina domu, vyzná jí svou lásku a políbí ji.

Obsazení[editovat | editovat zdroj]

Ryan Reynolds Chris Brander
Amy Smart Jamie Palamino
Anna Faris Samantha Jamesová
Chris Klein Dusty Lee Dinkleman
Chris Marquette Mike Brander
Julie Hagerty Carol Branderová
Stephen Root KC
Fred Ewanuick Clark
Amy Matysio Darla
Jacob Anderson pan Palamino
Maria Arcé Athena
Ty Olsson Tim
Todd Lewis Kyle

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Just Friends na anglické Wikipedii.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]