Migé Amour

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
(přesměrováno z Mige Amour)
Migé Amour
účinkující Migé Amour
účinkující Migé Amour
Základní informace
PřezdívkyMige, Säkki ("Sack"), Michael Eros, El Cupido, S.Ieni
Narození19. prosince 1974
Finsko Helsinki, Finsko
PůvodFinskoFinsko Finsko
ŽánryAlternative metal
Pop metal
Hard rock
Glam rock
Pop rock
Dark rock
PovoláníBaskytarista
NástrojeBaskytara, Kontrabas
Aktivní roky1986 – současnost
Příbuzná témataHIM
Daniel Lioneye
Webwww.heartagram.com
Logo Wikimedia Commons multimediální obsah na Commons
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Migé Amour (* 19. prosince 1974, Helsinki, Finsko), vlastním jménem Mikko Henrik Julius Paananen je baskytarista kapely HIM.

Život[editovat | editovat zdroj]

Narodil se v umělecké rodině. Jeho otec hraje na hoboj v Helsinské filharmonii[1], matka je herečka. Má staršího bratra Anttiho. Už na škole se seznámil s Ville Valem a Lindem, s nimiž zakládal různé skupiny. V roce 1991 založili skupinu His Infernal Majesty, jejíž název později zkrátili na HIM.

Baskytaru si vybral prý proto, že mu bylo líto, že na ní nikdo nechce hrát.[zdroj⁠?] Kromě hudby se stihl živit sbíráním nákupních košíků v supermarketu, pracoval na stavbě a dělal i zahradníka. Zahrál si i v seriálu Tahdon asia. Zajímá se o katolické kostely, architekturu, Charlese Chaplina, exotické nástroje, meditaci, pyramidy a rád fotografuje.

Mezi jeho idoly patří Ville Valo, Lily Lindy Lazer, Suho Superstar a Black Sabbath. Jeho oblíbená píseň je „War Pigs“ od Black Sabbath, oblíbený film „Sleepy Hollow“, oblíbené pití káva, voda a šťávy, oblíbené město Barcelona a oblíbené "jídlo" duševní strava. Jeho šťastným číslem je 666. V roce 2004 se oženil se svojí přítelkyní Vedranou.[zdroj⁠?]

Nenávidí krutost, tvrdost, agresi, duchy a jiná noční strašidla, nebezpečné duchy a moderní nakupovací mánii. Nemá rád tvrdý alkohol.

Vzkaz fanouškům[editovat | editovat zdroj]

Buďte opatrní s alkoholem, sexem, drogami a jinými záležitostmi.

Reference[editovat | editovat zdroj]

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]