Love Island

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Love Island Česko a Slovensko
Žánrreality show
VítězovéLaura, Martin (2021)
Denisa, Kryštof (2022)
Majka, Chris (2023)
ModerátořiNikol Moravcová (1. řada)
Zorka Hejdová (2. a 3. řada)
Země původuSlovenskoSlovensko Slovensko
ČeskoČesko Česko
Počet řad3
Počet dílů140+
Obvyklá délka55 minut
Produkce a štáb
LokaceKanárské ostrovy
Produkční
společnost
Paprika Studios (1. řada)
ITV Studios (2. a 3. řada)
Premiérové vysílání
StaniceTV Nova a Voyo CZ (2021-) (Česko)
TV Markíza a Voyo SK (2021-) (Slovensko)
Vysíláno20210921a21. září 2021 – dosud
Oficiální webové stránky
Love Island Česko a Slovensko na ČSFD, Kinoboxu, FDb
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Love Island Česko & Slovensko je reality show, která je od roku 2021 uváděna na streamovací službě Voyo[1] a vysílána na TV Nova (Nova Fun)[2] a TV Markíza. Show spojuje romantiku, dobrodružství, soutěživost i intriky.

První řadou reality show Love Island Česko & Slovensko 2021 (21. září–14. listopad) diváky provázela česká moderátorka Nikol Moravcová a účastnilo jí 21 soutěžících z České republiky a Slovenska. Vítězi se stali Laura Chrebetová a Martin Kulhánek.

Druhou řadu Love Island Česko & Slovensko 2022 (20. září–13. listopad) moderovala Zorka Hejdová[3] a účastnilo se jí 21 soutěžících z České republiky a Slovenska. Vítězi se stali Denisa Valová a Kryštof Novák.

Třetí řadu Love island Česko & Slovensko 2023 (4. září - 30. října) moderovala stejně jako předchozí řadu moderátorka Zorka Hejdová a účastnilo se jí 29 soutěžících z Česka a Slovenska. Vítězi se stali Christopher (Chris) Jirout a Mária (Majka) Glatzová.

Obecná pravidla[editovat | editovat zdroj]

Skupina mladých nezadaných účastníků je ubytována v luxusní vile na Kanárských ostrovech s cílem najít k sobě ideální protějšek, se kterým budou budovat vzájemné vztahy a vytvoří stabilní pár, který v soutěži zůstane až do samotného konce.

Soutěžící během show provádějí různé úkoly nebo hrají zábavné hry a jsou vystavováni různým zkouškám. Odolnost nově navázaných vztahů prověřují také noví soutěžící, tzv. bombshells, kteří přicházejí do hry za účelem rozbít některý ze vzniklých párů. Soutěž opouští ti, kteří ve vile nejsou schopni s nikým utvořit pár. Významnou roli hrají i diváci, kteří svými hlasy rozhodují o párech, které si podle nich zaslouží postoupit do finále.

Na samotném konci finálového večera oba členové vítězného páru obdrží obálku, z nichž jen jedna ukrývá finanční odměnu. Ten z vítězného páru, který ve své obálce nalezne peníze, následně stojí před konečným rozhodnutím, zda si výhru ponechá jen pro sebe, nebo zvolí lásku a o finanční odměnu se tak rozdělí i se svým protějškem.[4]

Třetí řada (2023)[editovat | editovat zdroj]

Dosud poslední řadou byla 3. řada, která začala v pondělí 4. září 2023 a skončila v pondělí 30. října 2023. Ve vile se vystřídala spousta účastníku, oproti loňské sérii o 8 více. Nejkratší dobu ve vile byly bombshellky Sabrina Holotová a Tereza Izerová, které nastoupily do Casa Amor, a za tři dny nedokázali navázat vztah s žádným z kluků.

Dva návraty[editovat | editovat zdroj]

Prvním návratem byl návrat Lua Jambora, který vilu opustil jako jeden z prvních a diváci jeho návrat vyžadovali, aby mohl tvořit pár s Adrianou Brabencovou. Tento vztah se však rozpadl a Adriana opustila vilu s Oliverem Průchou. Druhým návratem byl návrat Majky Glatzové, která se vrátila po tom, co Chris tvořil pár s Darinou Gregockou a opustil Majku. Chris rozhodnutí později litoval, a k Majce se vrátil. Tento pár nakonec celý Love Island Česko & Slovensko 2023 vyhrál.

Casa Amor[editovat | editovat zdroj]

Horkou novinkou této série byla Casa Amor, která byla největší vztahovou zkouškou pro kluky z vily. Většina kluků zkouškou prošla úspěšně, s novou dívkou z náhradní vily odjely pouze Bruno (s Lenkou) a Chris (s Darinou).

Návrat účastnice z druhé série[editovat | editovat zdroj]

Jako tzv. ,,pokušení'' se do vily vrátila účastnice 2. řady Natálie Kočendová, která zachránila Honzu, který mohl vypadnout, protože si nový bombshell Matěj vybral Paulínu. Natálie tvořila pár s Honzou, poté s Adamem a nakonec před vypadnutím s Matějem.

Dobrovolné odstoupení[editovat | editovat zdroj]

Šokujícím momentem bylo dobrovolné odstoupení Lua Jambora ze soutěže. Slíbil divákům, že bude srdce opětovat jenom Adrianě, která ho však zradila a začala vztah s Oliverem Průchou.

Účastníci[editovat | editovat zdroj]

Účastníci Vítězové
1. řada
Gabriela Gášpárová, Jan Petržel, Laura Chrebetová, Markéta Chytilová, Martin Kulhánek, Mishala Orthova, Nathan Christian Dzaba, Nikol Treterová, Petr Gebauer, Petr Havránek, Tereza Lojkásková, Viktoria Niang, Vilém Šír, Mirka Pikorová, Simona, Vašek, Tomáš, Patrik, Luboš, Filip, Vivien Laura,
Martin
2. řada
Dave, David, Denisa, Hanka, Jacob, Jakub, Kryštof, Lia, Lucia, Martin, Natálie Kočendová, Naty, Radek, Sabi a Sári, Sabina, Sára, Štefan, Tamara, Tina, Zbyněk Denisa,
Kryštof
3. řada
Adam Šedro, Adriana Brabencová, Alessandro Sandro Jandejsek, Bruno Da Silva, Christopher Chris Jirout, Claude Lhotecký, Darina Gregocká, Diana Míková, Honza Mrkous, Ladislav Lu Jambor, Lenka Konvičková, Lukáš Cielecký, Lukáš Hotovčin, Mária Majka Glatzová, Mariam Camara, Marián Majlo Murda, Martin Toman, Matěj Otepka, Michal Mike Bavlšík, Natálie Kočendová, Natálie Smutná, Oliver Průcha, Paulína Bošková, Petra Beníšková, Rachel Karnižová, Sabine Klečková, Sabrina Holotová, Tereza Izerová, Vendula Venis Dao[5]

Mária Majka Glatzová,
Christopher Chris Jirout

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Reference[editovat | editovat zdroj]

  1. Love Island CZ: Aktuality, program, účastnící i nové bombshells. Voyo [online]. Voyo, 2023-10-18 [cit. 2023-10-23]. Dostupné online. 
  2. Světoznámá show je konečně v Česku! Získejte lásku i pohádkovou výhru. TV Nova [online]. TV Nova, 2021-04-13 [cit. 2023-10-23]. Dostupné online. 
  3. Moderátorkou Love Islandu bude Zorka Hejdová! Co je podle ní tajemstvím šťastného vztahu?. TV Nova [online]. TV Nova, 2022-08-24 [cit. 2023-10-23]. Dostupné online. 
  4. KLEINOVÁ, Eva. Třetí řada Love Islandu je tady! Kdy startuje, kde show sledovat a jaká bude výhra?. TV Nova [online]. TV Nova, 2023-09-03 [cit. 2023-09-18]. Dostupné online. 
  5. Účastníci Love Island 2023. Voyo [online]. Voyo [cit. 2023-10-23]. Dostupné online. 

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]