Kanton La Hague

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Kanton La Hague
Geografie
Kanton na mapě departementu Manche
Kanton na mapě departementu Manche
Hlavní městoQuerqueville [p 1]
Souřadnice
Rozloha15 424 km²
Geodata (OSM)OSM, WMF
Obyvatelstvo
Počet obyvatel16 938 (2013)
Hustota zalidnění1,1 obyv./km²
Správa regionu
StátFrancieFrancie Francie
RegionNormandie
DepartementManche
ArrondissementCherbourg
Druh celkuKanton
Podřízené celkyObce (počet: 20)
Vznik2015
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Kanton La Hague (fr. Canton de la Hague) je kanton v severozápadní Francii v regionu Normandie v severozápadní části departementu Manche. Kanton vznikl reorganizací francouzských kantonů s účinkem od března 2015. Má 20 obcí, 19 z bývalého kantonu Beaumont-Hague a obec Querqueville z bývalého kantonu Équeurdreville-Hainneville, která je dnes součástí hlavního města kantonu – Cherbourg-en-Cotentin.[1]

Obce kantonu[editovat | editovat zdroj]

Odkazy[editovat | editovat zdroj]

Poznámky[editovat | editovat zdroj]

  1. Součást obce Cherbourg-en-Cotentin.
  2. Obec Cherbourg-en-Cotentin vznikla 1. ledna 2016 sloučením pěti obcí, náležících do 6 různých kantonů: Cherbourg-Octeville (kantony Cherbourg-Octeville-1, Cherbourg-Octeville-2 a Cherbourg-Octeville-3), Équeurdreville-Hainneville (Kanton Équeurdreville-Hainneville), La Glacerie (kanton kanton Cherbourg-Octeville-2), Querqueville (kanton La Hague) a Tourlaville (kanton Tourlaville).

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byly použity překlady textů z článků Canton de la Hague na francouzské Wikipedii a Canton of La Hague na anglické Wikipedii.

  1. Décret n° 2014-246 du 25 février 2014 portant délimitation des cantons dans le département de la Manche [online]. legifrance.gouv.fr [cit. 2016-05-30]. Dostupné online. (francouzsky)