Fife High School

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Fife High School
Chybí zde svobodný obrázek
Informace
ZřizovatelStát Washington
okrsek Fife
Datum založení1899
Zaměstnanci
ŘeditelMark Knight
Poloha
MěstoWashington
AdresaFife, WA
Zeměpisné souřadnice
Map
Identifikátory
Oficiální webhttp://fhs.fifeschools.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Fife High School je střední škola ve městě Fife v americkém státě Washington. Jedná se o jedinou střední školu v okrsku Fife.

Historie[editovat | editovat zdroj]

Při založení v roce 1899 vznikla střední škola jako část všeobecné Fife School, kde se žáci učili od počátků základní školy do absolvování střední školy. Od nižších stupňů se odloučila až roku 1930, kdy byla postavena nová školní budova. V té době byly také vybrány školní barvy, kterými jsou královská modrá a zlatá.

Sporty[editovat | editovat zdroj]

Škola soutěží na úrovni 2A v Nisquallyjské lize, dříve působila na úrovni 3A v lize Seamount-Pierce County. Jejím rivalem je White River High School v nedalekém Buckley.

V 90. letech a na začátku tohoto tisíciletí škola dominovala mezi dívčími volejbalovými týmy v jižní části regionu Pugetův záliv. Zasloužil se o to hlavní trenér Jan Kirk, který i nadále vede tento tým. Mezi lety 1992 a 2001 se tým pokaždé umístil mezi nejlepšími čtyřmi na státním mistrovství, v letech 1992, 1995, 1996 a 1999 ho i vyhrál.

Mezi další nabízené sporty patří cheerleading, přespolní běh, americký fotbal, tenis, golf, fotbal, plavání, basketbal, zápas, baseball, softball a atletika.

Svou trenérskou kariéru na škole začínal jako asistent trenéra pozdější trenér týmu amerického fotbalu University of Washington, Jim Lambright.

Absolventi[editovat | editovat zdroj]

  • Mark Emmert (1952) - bývalý prezident University of Washington, nynější výkonný ředitel univerzitní sportovní asociace NCAA
  • Jake Wambold (2000) - zakládající člen a bývalý kytarista hardcorové kapely Aiden

Reference[editovat | editovat zdroj]

V tomto článku byl použit překlad textu z článku Fife High School na anglické Wikipedii.