Evernote

Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Evernote
Logo
VývojářEvernote Corporation
Aktuální verze10.48 (8. února 2023)
Operační systémMicrosoft Windows
macOS
iOS
Android
Windows Phone
BlackBerry OS
Linux
Typ softwaruproductivity software, textový editor a note-taking software
Webevernote.com
Některá data mohou pocházet z datové položky.

Evernote je službou, která byla vytvořena za účelem pořizování nejrůznějších typů poznámek s jejich následnou archivací. Poznámka může mít povahu formátovaného textu, webového článku (ať už kompletního nebo výstřižku pomocí nástroje WebClipper), fotografie nebo třeba mluveného slova. Součástí každé z poznámek může být také příloha v podobě souborů. Poznámky je možné organizovat do zápisníků, značkovat prostřednictvím štítků, mohou být editovány více lidmi, anotovány nebo exportovány.

Evernote je k dispozici na spoustě operačních systémů (OSX, iOS, Windows, Windows Phone, Chrome OS, Android, BlackBerry a WebOS) a umožňuje plnou synchronizaci napříč všemi systémy.

Evernote je k dispozici v placené verzi, případně ve verzi s omezenými funkcemi zdarma. Byla přidána také podpora firemního využívání a uvedena možnost pořídit si placený Business účet. V rámci Evernote je možné skladovat neomezené množství dat s tím, že měsíčně je možné přenést pouze určité množství dat (celkový objem dat se různí na základě verze, kterou máte k dispozici).

Prvním českým serverem zaměřeným čistě na podporu uživatelů Evernote je LifeNotes, kde se nachází články, návody, videokurzy či nabídku školení a konzultací.

Externí odkazy[editovat | editovat zdroj]