Diskuse s wikipedistou:Vlavla

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Rádi bychom Vás přivítali na Wikipedii!

Začal(a) jste dobře a jste na nejlepší cestě přispívat vlastními články.

Pokud jste tak ještě neučinil(a), doporučujeme Vám nejdříve si přečíst některé stránky, které Vám přiblíží provoz a zvyky na Wikipedii:

Několik dobrých rad:

  • Abyste se podepsal(a) na diskusních stránkách, stačí napsat 4 vlnovky ~~~~ (nebo je vložit pomocí druhé ikony zprava v liště nad editačním oknem). Naopak články se nepodepisují.
  • Opravdu se nebojte editovat. Když se Vám občas něco nepovede, jiní to spraví.

Tak ještě jednou vítejte a děkujeme za Vaše příspěvky. Doufáme, že se tu uvidíme často.

Přesun Pískoviště jsem byl nucen vrátit, neboť s tímto zábavním hřištěm se nehýbe nikam, je to místo, které slouží k experimentům editačním, nikoliv přesunovacím.

Články prosím tvořte přímo, nelze to řešit přesunem Pískoviště. --Zirland 11:36, 5. 12. 2005 (UTC)


Vítejte[editovat zdroj]

Zdravím Vás, Lucie. (Předpokládám, že jste Lucie Šestáková a vkládáte do Wikipedie výsledky své práce.) Jsme rádi, že jste se zapojila do kolektivu editorů svobodné encyklopedie Wikipedia. :-) Dovolte mi pár poznámek. Předně, Vaše uživatelská stránka asi není vhodné místo pro vložení článku, ta by měla spíše vypovídat něco o Vaší osobě. Vizte Uživatelská stránka a pro příklad vizte třeba moji. A dále, prosím věnujte pozornost stránce Co Wikipedie není. V bodu 10 druhé části se píše, že Wikipedie není prostorem pro prezentaci původního výzkumu. Encyklopedie by měla obsahovat jen výsledky obecné platnosti všeobecně uznávané a kdyžtak s uvedením odkazů na výzkumy. Přestože je tedy Vaše práce pěkná, není její obsah encyklopedickým heslem, heslo má vysvětlovat určitý obecně významný pojem. Z toho důvodu je možné, že Váš první článek, byť je svědomitě zpracovaný, bude nakonec z encyklopedie vymazán, právě se o tom hlasuje. Nenechte se tím otrávit, věřím že i tak budete mít chuť vkládat nová encyklopedická hesla. Například byste mohla zpracovat heslo Matlab, které zatím chybí a bylo by moc užitečné. Co Vy na to? Těšíme se na spolupráci s Vámi! --Egg 12:56, 5. 12. 2005 (UTC)

P.S. V textu článků není zvykem uvádět jméno autora, protože ve wiki je každý článek editován více autory a jde tedy vždy o kolektivní dílo. Ke zjištění autorů slouží historie editací článků.

Přestaňte[editovat zdroj]

Vážená kolegyně, prosím, přestaňte vkládat stránku o vibroelastickém uložení tělesa. Jak jste si už mohla všimnout, o této stránce se právě hlasuje. Všechny další kopie začínám mazat, jakoby se jednalo o vandalismus. Pokud ve vkládání tohoto textu budete pokračovat, zablokuji Vás. Je mi moc líto, že k něčemu takovému budu muset přistoupit. Napište prosím stránku o Matlabu, moc by se hodila. Pro inspiraci se podívejte na en:Matlab. Díky za pochopení. --Miraceti 13:08, 5. 12. 2005 (UTC)

Odpověď[editovat zdroj]

Kolegyně, odpověděl jsem Vám na Wikipedista_diskuse:Miraceti#omluva. Obvykle na odpovědi neupozorňujeme, jako to teď dělám já, ale Vy to jistě jako začátečník oceníte. Prosím, v diskuzích se podepisujte. K podpisu stačí napsat čtyři vlnovky ~~~~. Wikipedie vlnovky automaticky převede na podpis. --Miraceti 13:29, 5. 12. 2005 (UTC)

Zkusím pomoct[editovat zdroj]

Zdar, Vaše uživatelská stránka může mít i podstránky, na kterých je možno zveřejnit téměř cokoli chcete. Například Vaši semestrálku, když jste to dostali za úkol. Tu podstránku Vám vytvořím, abyste s tím neměla potíže. OK? Nicméně je to od učitele poněkud nevhodné zadání, on zřejmě dobře nechápe, co je a co není Wikipedie. Rád bych mu to osvětlil, můžete mi, prosím pěkně, dát na něj kontakt? Díky moc. --Egg 13:33, 5. 12. 2005 (UTC)

Mrkněte na Wikipedista:Vlavla, je to OK? Ukažte to svému učiteli, ať Vám dá známku a pak to zřejmě smažeme i odsud. Vyřiďte mu prosím, aby sem neposílal další studenty s takovým úkolem, protože to budeme mazat. Nebo ještě lépe, dejte mi kontakt a my si to s ním už domluvíme. Díky. --Egg 13:44, 5. 12. 2005 (UTC)
Milá kolegyně, toto je absolutní výjimka a nemuzeme zaručit, že s ní budou všichni srozuměni a že zůstane. Proím, onu stránku s Vaší prací však již nepřesouvejte (opravy v textu samotném jsou však možné). Váš -jkb- 13:46, 5. 12. 2005 (UTC)