Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Pksvice

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Hoření svíčky[editovat zdroj]

Zdravím Vás. Provedl jsem revert Vámi vložených informací v článku Svíčka, protože se neshodují se skutečností. Vyvážená svíčka této hmotnosti hoří opravdu 4-5hodin (podle tloušťky-síly knotu). Pokud budete měnit jakékoliv statisticé (číselné) udaje v článcích, je vhodné vždy vložit referenci nebo uvést zdroj svého tvrzení v důvodu editace. Přeji mnoho úspěchů při práci ve Wikipedii.--Dendrofil 1. 8. 2011, 15:35 (UTC)

Já Vás také zdravím, ráda přistoupím na tuto dobu hoření, když mi to dokážete. Vyrábím svíce již 11let a vím, že hořivost čajové svíce je v tomto udaji velmi přehnaná.

Dále se chci zeptat zda mohu uvést své stránky, nebo alespoň články na nich, jako odkazy zde na wiki.

Děkuji za reakci s pozdravem Pavlína Klemerová

Děkuji za odpověď. Nevím, jak to dělají ostatní výrobci, ale pokud použijete pro transparentní čajovou svíčku o průměru 39mm, výška kalíšku 18mm hmotnost 16g knot 13S32 vydrží hořet nejméně 4,3h při pokojové teplotě v prostředí pro které je určena. Závisí samozdřejmě i na parafínu, ale pokud je kvalitní, je možné použít i silnější knot a tohoto času hoření dosáhnete. Pracuji v podniku, který čajové svíčky vyrábí. Svíčka, která je popsaná v článku se u nás pro tuzemsko nevyrábí. Běžná gramáž je 14g ale i méně. Na druhou stranu vyrábíme a dodáváme pro tuzemsko i čajové svíčky 22g o délce hoření 8h. Pro naše zákazníky v zahraničí vyrábíme čajové svíčky s dobou hoření přímo předtištěnou na krabičkách. Ty nejmenší o hmotnosti 14g mají garantovanou dobu hoření 4h. Nedovedu si představit, že by nám v zahraničí prošel nějaký švind v této oblasti proklamovaných vlastností výrobku.

ad); Vaše stránky. Formou reklamy určitě ne. Viz zde. Odkazy na Wikipedii většinou jen dokládají tvrzení, která napíšete do článků. Pokud jsou však takovéto stránky propagačního charakteru, nemusí být vždy věrohodným nezávislým zdrojem. Viz zde --Dendrofil 2. 8. 2011, 14:35 (UTC)