Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:Michaela Weissová

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 2 lety od uživatele Svenkaj v tématu „Home for Trees

Home for Trees[editovat zdroj]

Dobrý den, vidím, že si na své osobní stránce (Wikipedista:Michaela Weissová) vytváříte základ nového článku pro Wikipedii. Protože se jedná o Vaši první redakci, chtěl bych Vás co nejstručněji upozornit na několik zásad:

  • Není nejšťastnější začínat příspěvky do Wikipedie rovnou založením nového článku. Vytvořit dobře nový článek není jednoduché a články začátečníků bývají pro nedostatky dost často smazány
  • Když už jste se rozhodla novým článkem začít, pro jeho přípravu slouží osobní Pískoviště, které si snadno můžete založit (podívejte se na Nápověda:Pískoviště). Vaše osobní stránka je určena pro zveřejnění informací o Vás (zda je budete zveřejňovat a v jakém rozsahu je čistě na Vás)
  • Tzv. encyklopedická významnost by měla být doložena nezávislými zdroji. Kde významnost není doložena, stránka bývá po zveřejnění (ne na Pískovišti) smazána. Podívejte se na Wikipedie:Encyklopedická významnost. Vlastní webové stránky takový zdroj nejsou, hodí se např. článek v nezávislém periodiku, veřejně dostupná publikace apod.
  • Existuje ještě řada dalších formálních pravidel a doporučení, ty se ale dají řešit. Přesto doporučuji, abyste si ve Wikipedii vyhledala články o podobných organizacích, jako je Home for Trees a podívala se, jak jsou po formální stránce upraveny.

Máte-li dotazy, ptejte se. Hodně vytrvalosti přeje--Svenkaj (diskuse) 26. 10. 2021, 21:11 (CEST)Odpovědět