Diskuse s wikipedistou:M.step18

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie

Lukáš Král[editovat zdroj]

Dobrý den, děkujeme Vám za informace v článku Lukáš Král (podnikatel). Bohužel není jasné, zda předmět článku splňuje podmínky významnosti či jednoho z doporučení o významnosti lidí, webů, hudby či jiné. Pokuste se prosím text článku ozdrojovat alespoň do té míry, aby nebylo o jeho významnosti pochyb. Jste-li s předmětem článku dostatečně seznámen(a), rozšiřte nebo přepište jej tak, aby bylo zřejmé, proč je významný. Nejlépe toho docílíte, pokud uvedete alespoň dva nezávislé netriviální věrohodné zdroje publikující o předmětu článku. Pokud u článku nelze splnit kritéria významnosti pro zachování na Wikipedii, bude vhodnější takový článek odstranit; tento proces se nazývá Odložené smazání. S pozdravem --Tomas62 (diskuse) 4. 6. 2014, 12:48 (UTC)

Bohemos - Odpověď[editovat zdroj]

Dobrý den, skutečně se nedomnívám, že by se jednalo o tak mediálně známou, veřejně exponovanou osobu, aby musela míti svoje vlastní heslo na této uvedené encyklopedii. Nemyslím si také, že je jeho postižení, či jeho samotný boj s danou nemocí něčím výjimečným...! Kdyby měly míti všichni svoje heslo na wikipedii jenom proto, že "mají problém, či si myslí, že jsou jedineční", tak bychom to tady mohli "zabalit"... O tom, zda tady bude rozhodují avšak "vyšší šarže", já nikoliv, jen jsem zde - za sebe - vyslovil nahlas svůj postoj k tomuto uvedenému "heslu".

Prosím, položte fakta na stůl, sdělte zde nejenom české společnosti, čím se liší od ostatních. Uveďte, o co se zasloužil, hlavně, prosím, bez slz a zbytečných emocí. Je nemocný, dobře, každý máme nějaké problémy, nesdělujeme je ale zpravidla veřejně celému světu. Otázka tedy zní: "Co udělal významného pro (českou) společnost?, O co se zasloužil?, Co ve svém životě dokázal?, Čím na sebe - jako Čech - upozornil?, Byl jeho příběh již - mimo wikipedii - medializován?...

Můj závěr, považuji toto heslo za zbytečné, zcela nevýznamné, ale třeba ho správci schválí... Pak je ale leccos na zvážení! Bude-li zde on, pak tam může býti v klidu dalších padesát sto lidí, které jsem osobně poznal. Byla by to hesla významnější, čtivější, to mi tedy věřte!!!

Toť vše (C'est tout). S poděkováním (Bohemos (diskuse) 5. 6. 2014, 11:25 (UTC))

Při vší úctě, encyklopedická významnost by se neměla vykládat až takto subjektivně. Wikipedisté nezvažují, jestli shledají postižení či nemoc osoby něčím významným. Nezvažují, zda ta osoba něco dokázala, o něco se zasloužila (to už zvážil někdo jiný). Pro posouzení významnosti máme jasná kritéria: Jednak dostatek zdrojů, z kterých lze čerpat informace a jednak doloženou skutečnost, že někdo významný a věrohodný mu už věnoval důkladnou pozornost (a ten někdo už posoudil jeho významnost, ať už v jakémkoli směru). Podrobněji to popisuje doporučení Wikipedie:Významnost (lidé). --Bazi (diskuse) 5. 6. 2014, 11:37 (UTC)