Přeskočit na obsah

Diskuse s wikipedistou:LucieRez/Pískoviště

Obsah stránky není podporován v jiných jazycích.
Přidat téma
Z Wikipedie, otevřené encyklopedie
Poslední komentář: před 1 rokem od uživatele LucieRez v tématu „Digitální hygiena

Digitální hygiena[editovat zdroj]

@LucieRez:Dobrý den, vidím, že na Vašem Pískovišti připravujete článek Digitální hygiena. Nic proti tématu, jen pár připomínek k zatímnímu obsahu:

  • Na Vašem uživatelském Pískovišti nemusíte označovat článek šablonu Pracuje se. Pískoviště je veřejně dostupné, ale není důvod, aby do něj někdo zasahoval.
  • Kapitoly a subkapitoly se nečíslují (automatické číslování vznikne v Obsahu)
  • První uvedení názvu článku v textu se zvýrazňuje tučně (Digitální hygiena je...)
  • Pokud existuje článek s blízkým (zaměnitelným tématem), je vhodnější místo poznámky v textu (Digitální detox) užít před článkem šablonu Možná hledáte. (Ale článek Digitální detox ve Wikipedii zatím nevidím.)
  • Doporučuji vyhýbat se neurčitým výrazům jako "bohužel" nebo "předpokládá se" (kdo předpokládá?, zdroj?)

Samozřejmě, že je třeba tvrzení ozdrojovat, ale to jistě víte, protože kap. Reference máte předpřipravenou, a doplnit vnitřní odkazy. Přeju hodně vytrvalosti, vytvořit dobře nový článek není pro začínajícího wikipedistu (-stku :-) ) jednoduché. Neostýchejte se ptát, ať už Vašeho instruktora nebo kohokoliv zkušenějšího. Wikipedie je v tomto směru velmi vstřícné prostředí. Zdraví--Svenkaj (diskuse) 10. 1. 2023, 11:54 (CET)Odpovědět

Dobrý den. Děkuji za podnětné poznámky a doporučení, pokusím se podle nich řídit. L. --LucieRez (diskuse) 19. 1. 2023, 13:24 (CET)Odpovědět